Hlavní obsah

Gang škodovek byl dopaden orlovskou kriminálkou

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlovští kriminalisté v minulých dnech na šesti různých místech zadrželi šest pachatelů, kteří se dopustili několika trestných činů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek

Ilustrační foto

Článek

"Každý ve skupině pachatelů ve věku od 25 do 32 let se na trestné činnosti různě podílel. Podle svých rolí u krádeží osobních vozidel si muži vyslechli obvinění z pokračujícího zločinu krádeže, poškození cizí věci, přečinu pomoci ke krádeži a legalizace výnosů z trestné činnosti", uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Muži si rozdělili různé role a od listopadu 2011 do současné doby odcizili desítky osobních vozidel, přičemž způsobili škodu 1 600 000 korun. Pachatelům šlo především o vozy značky Škoda, které kradli na parkovištích v Orlové, Havířově, Karviné, Horních Bludovicích, Prostředních Bludovicích, Opavě, Frýdku-Místku a v Petřvaldě.

Vozidla byla pachateli rozebrána a prodávána po částech jako náhradní díly. Policisté gangu zatím prokázali 13 odcizených vozidel a počítají, že se počet ještě zdvojnásobí.

"Pachatelé jsou ohroženi trestem odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let. Státní zástupce podal návrh na vazební stíhání mužů. Soudce rozhodl, pět pachatelů je stíháno vazebně, jeden na svobodě", dodala Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám