Hlavní obsah

Zaháníme ruské dezertéry zpátky na bojiště, popisuje Čečenec v zachyceném hovoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Pár dnů po začátku ruské invaze na Ukrajinu se na stranu okupantů přidali také čečenští bojovníci vyslaní prezidentem autonomní republiky Ramzanem Kadyrovem. Ukázalo se, že jejich primárním úkolem je zahnat zpět na bojiště či zastřelit ruské dezertéry. Dokládá to zachycený telefonát jednoho z Čečenců, o kterém informovala ukrajinská agentura UNIAN.

Foto: Reuters

Čečenští vojáci v Grozném se připravují na vyslání na Ukrajinu

Článek

Jeden z tzv. kadyrovců v telefonátu hovoří se svou manželkou a uklidňuje ji, že jeho mise na Ukrajině není až tak nebezpečná.

„Naším úkolem je zahnat zpět mizerné vojáky, kteří utíkají před ukrajinským dělostřelectvem, které je aktivní dnem i nocí,“ říká Čečenec.

Agentura informovala také o tom, že některé ruské dezertéry kadyrovci zastřelili.

Aukce Kemelových kreseb pro Ukrajinu

Domácí

Kadyrovova pozice v Čečensku je neotřesitelná i díky podpoře ruského prezidenta Vladimira Putina. Čečenský vůdce Putinovi slíbil na pomoc až 70 tisíc mužů.

Není možné zjistit, kolik jich na frontě reálně působí. Někteří Čečenci navíc bojují na straně Ukrajiny, jedná se o ty, kteří stojí proti Kadyrovovi.

Ruské jednotky oslavují dobytí části Mariupolu výkřiky Allahu akbar!

Válka na Ukrajině

Sám prezident autonomní čečenské republiky před týdnem tvrdil, že se nachází u Kyjeva, ale tato informace se později ukázala jako nepravdivá.

Právě u Kyjeva utrpěli Čečenci velké ztráty při neúspěšném pokusu o obsazení vojenského letiště u Hostomelu.

Teď se kadyrovci účastní bojů o Mariupol na jihovýchodě Ukrajiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám