Hlavní obsah

Ruští okupanti odvezli z Luhanské oblasti další sirotky. Chtějí je „rehabilitovat“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruští okupanti odvezli z Luhanské oblasti 76 sirotků do rehabilitačních center v moskevské oblasti. Chtějí je tam „rehabilitovat“. Co přesně to pro odvedené děti znamená, není známo.

Foto: Profimedia.cz

Ruští vojáci na Rudém náměstí

Článek

Dalších 76 ukrajinských sirotků bylo v uplynulých dnech odvezeno do Ruské federace, konkrétně do oblasti v okolí Moskvy, informoval server Ukrajinska pravda.

Dalších 104 dětí, které jsou nyní v péči ruských sociálních úřadů a byly odvedeny už dříve, je nyní připravováno na umístění do ruských rodin.

Tak. A teď začne deokupace Luhanské oblasti, plánují Ukrajinci

Válka na Ukrajině

Co se bude dít s nyní odvedenými dětmi, zatím není známo. Pravděpodobně je ale bude čekat stejný osud jako sirotky odvedené před nimi.

Předseda ukrajinské vojensko-civilní správy Luhanské oblasti Serhij Hajdaj k události podotkl: „Rusům tento krok umožňuje snížit generační rozdíl, který se v Rusku každým dnem zvětšuje spolu s počtem mrtvých v armádě, zejména mezi mužskou částí populace.“

„Snížení počtu obyvatel v Luhanské oblasti Rusy netrápí, vědí, že jsou v ní dočasně,“ podotýká Ukrajinska pravda.

Reklama

Výběr článků

Načítám