Hlavní obsah

Ruský Volgograd se topí ve fekáliích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruské město Volgograd zaplavily proudy splašků v důsledku výbuchu v jednom z kanalizačních sběračů. K nehodě došlo ve čtvrtek, za tu dobu zápach „dorazil“ až do Moskvy.

Foto: V1.ru

Ve Volgogradě explodovala kanalizace.

Článek

Regionální úřady oficiálně přiznávají, že situaci nezvládají. V někdejším Stalingradu, kde žije přes milion lidí, je již čtvrtý den vyhlášen stav nouze.

V důsledku výbuchu už čtvrtý den zůstává asi 200 tisíc místních obyvatel, tedy jedna pětina, v obtížně zvladatelných podmínkách.

Lidé se potýkají nejen s nesnesitelným zápachem, ale také s nedostatkem tekoucí vody, tepla a s prázdnými regály s balenou vodou a dalšími nápoji v obchodech.

Okolnosti havárie zatím nejsou přesně jasné. Místní média citují volgogradského gubernátora Andreje Bočarova, který připustil, že kanalizace byla vybudována před 50 lety „v rozporu se všemi normami a požadavky“, ale dodal, že služby fungují v rámci možností dobře.

Podle dostupných informací se výkaly dostaly na povrch současně po dvou větvích a cestou zaplavily silnice, parky, parkoviště i náměstí Alexandry Pachmutové. Špína vytryskla nedaleko řeky Carica a dostala se i do řeky Volhy.

Voda s odpadními vodami zaplavila zejména parkovací místa u Historického muzea ve Volgogradu. Sociální síť Twitter vyhodnotila některé fotky z místa jako „potenciálně citlivý obsah“.

Podle příspěvků na sociální síti Telegram se před toaletami v oblastech nezasažených přírodní katastrofou vytvořily fronty lidí, kteří se chtěli omýt.

Studenti mají fekální prázdniny

Bulharský web Novinite informuje, že na čtyřech univerzitách (VolGU, VGIIKK, VolGTU a VolGAU) byly kvůli bezprecedentní nehodě vyhlášeny „fekální prázdniny“.

Ze stejných důvodů dostali volno také studenti všech škol na území dvou městských částí. Studenti měli mít prázdniny 1. listopadu, ale nakonec na ně vyrazili o něco dřív.

Článek novináři ironicky nadepsali „Špinavá bomba“ s odkazem na nepodložená tvrzení Rusů, že Ukrajinci připravují špinavou bombu.

Špinavou bombou je v tradičním slova smyslu myšlena bomba s konvenční trhavinou, která je naplněná radioaktivním materiálem. Způsobí zamoření prostoru, ale nedojde k jadernému výbuchu.

Jak se nyní ukazuje, Rusové si nakonec zamořili prostor sami.

Kyjev: Špinavá bomba je nebezpečná ruská lež

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám