Hlavní obsah

Jedna raketa a New York zmizí, smáli se ruští moderátoři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co Moskva ohlásila úspěšný test mezikontinentální střely Sarmat, odvysílala státní televize Rossija 1 pořad rozebírající možnosti nové zbraně.

Foto: Russian Defence Ministry, Reuters

Test rakety Sarmat

Článek

V televizním studiu přitom panovala veselá nálada – známé moderátorské manželské duo Olga Skabejevová a Jevgenij Popov v pořadu 60 minut spolu s hosty propuklo v záchvat smíchu při ujišťování přizvaného experta, že jediná střela přezdívaná „Satan 2“ by mohla vymazat z mapy bezmála devítimilionový New York na východním pobřeží USA.

Co víme o ruské superraketě Sarmat

Evropa

„Pokud bude 7,5 megatuny dopraveno na území našeho takzvaného partnera, pak objekty, jako je New York, to je fajn město, přestanou existovat. Díky jediné raketě,“ prohlásil ve studiu penzionovaný ruský generál Jevgenij Bužinskij za všeobecného veselí.

„Ale vždyť v New Yorku máme zvláštního zpravodaje,“ namítla moderátorka.

„Bylo však zjevné, že pro radost ze zničení New Yorku je Skabejevová připravená kolegu obětovat,“ podotkl k tomu jízlivě web ukrajinského listu Den.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám