Hlavní obsah

Britská vláda kritizuje po Abramovičovi také arabského majitele Manchesteru City

– Manchester

Londýnská Chelsea možná nebude jediným fotbalovým klubem v Británii, kterého britská vláda potrestá v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu. Trnem v oku se stal Manchester City, jehož majitel šejk Mansour se v pátek sešel se syrským prezidentem napojeným na Kreml Bašárem al-Asadem.

Majitel Manchesteru City Šejk Mansour (vpravo) společně s předsedou klubu Khaldúnem Al Mubarakem

Článek

Mansour byl vyfocen s Asadem při páteční návštěvě Spojených arabských emirátů. Asadova cesta je vnímána jako možné oteplení vztahů Sýrie s jejími arabskými sousedy, kteří syrského prezidenta dříve izolovali.

Abramovič prodává Chelsea

Válka na Ukrajině

„Spojené království je pevně přesvědčeno, že pokud syrský režim nezmění své chování, posilování vazeb podkopává vyhlídky na trvalý a inkluzivní mír v Sýrii,” uvedl pro deník Athletic zástupce britského ministerstva zahraničí.

Sportovně zaměřená média na ostrovech dávají zprávu do souvislosti s nedávným sankcionováním majitele Chelsea, ruského miliardáře Romana Abramoviče kvůli jeho vazbám na ruského vládce Vladimira Putina.

Přijde změna pravidel?

Labouristický poslanec Chris Bryant, předseda parlamentní skupiny pro Rusko, vyjádřil v rozhovoru pro deník The Telegraph obavy z toho, zda by někdo jako Mansour vůbec měl mít právo vlastnit v Británii fotbalový klub.

Abramovičova lodi, idi na chuj! Ukrajinští jachtaři se v Turecku pokusili o nemožné

Válka na Ukrajině

Nejde o ojedinělý názor. Poslanec vládních konzervativců a šéf výboru pro zahraničí Tom Tugendhat vyzval vládu, aby kompletně přenastavila pravidla pro vlastnictví klubů zahraničními magnáty.

Reklama

Výběr článků

Načítám