Hlavní obsah

Pořádná zima v nedohlednu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po neobvykle teplém týdnu na přelomu roku čekají meteorologové další tři týdny o něco chladnější, ale stále nad dlouhodobými teplotními průměry. V pravidelném výhledu to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Lyžařský areál Bublava na Sokolovsku na snímku z 26. prosince 2022

Článek

Výhled se týká období čtyř týdnů od 26. prosince do 22. ledna. To bude podle ČHMÚ jako celek teplotně nadprůměrné.

„Nejteplejším ze všech čtyř předpovědních týdnů bude pravděpodobně první týden s výraznou kladnou odchylkou od dlouhodobého průměru. V průběhu dalších týdnů budou podle předpovědních materiálů průměrné teploty klesat, ale stále se by se měly udržovat nad hranicí nebo blízko hranice dlouhodobých teplotních průměrů,“ uvedli meteorologové.

Až metr nového sněhu za noc. Ve státě New York vyhlásili stav nouze

Amerika

Na sociální síti k tomu napsali, že vůbec nejteplejšími dny nynější „vánoční oblevy“ mají být Silvestr a Nový rok s teplotami přes 10 stupňů, možná až blízko 15 stupňům.

Co se srážek v následujících čtyřech týdnech týká, čekají meteorologové jako celek průměrné období.

„Zejména v první polovině období bude převládat počasí s menším úhrnem srážek, a proto nepředpokládáme výraznější přibývání sněhu ani na horách,“ napsali.

Konec roku bude na kraťasy

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám