Hlavní obsah

Konec roku bude na kraťasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší teploty se během Štědrého dne i na Boží hod dostaly až ke 12 °C. V pondělí na Štěpána se kvůli přechodu studené fronty sice mírně ochladí, ale chladnější počasí nebude trvat dlouho. Počasí ve střední Evropě bude i nadále pod vlivem přechodu frontálních systémů od západu až jihozápadu. Přelom roku už bude velmi teplý, nejvyšší odpolední teploty se totiž dostanou až ke 13 °C, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 26.12.2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí nás čeká oblačná až zatažená obloha, postupně se na celém území přidá déšť, na vrcholcích hor se bude postupně jednat o srážky smíšené nebo sněhové. Noční teploty se budou pohybovat od 5 do 1 °C. Denní teploty pak dosáhnou 7 až 11 °C. Na západě a severozápadě území se mohou ojediněle vyskytnout i zimní bouřky. Pondělí bude navíc i větrné, přičemž nárazy větru budou na horách dosahovat rychlosti až 70 km/h.

I v úterý bude oblačno až zataženo s ojedinělými přeháňkami, od středních poloh je třeba počítat s deštěm se sněhem nebo sněžením. Odpoledne se vyjasní a bude polojasno. Noční teploty 3 až -1 °C. Přes den bude chladněji než v pondělí, teploty se dostanou na 2 až 6 °C.

Také ve středu nás čeká oblačno až zataženo, ojediněle přeháňky, od středních poloh pak déšť se sněhem nebo sněžení. Během dne může být až polojasno. Noční teploty 0 až -4 °C. Denní teploty podobné jako v úterý, tedy 2 až 6 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, ojediněle přeháňky, od vyšších poloh i déšť se sněhem nebo sněžení. Noční teploty 0 až -4 °C. Denní teploty půjdou mírně nahoru, čeká nás 5 až 9  °C.

Na oblačno až zataženo se připravte i v pátek. Na vrcholcích hor může ojediněle padat déšť se sněhem nebo sněžit. Noční teploty se již nedostanou pod bod mrazu, bude zhruba 6 až 2 °C. Denní teploty už budou atakovat 10 °C, minimální teplota se přes den bude pohybovat kolem 6 °C.

Konec týdne již bude s ohledem na roční období velmi teplý. Po oba dny, v sobotu i v neděli, bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky a jen přechodně polojasno. Noční teploty se budou pohybovat v intervalu 6 až 2 °C. Denní teploty pak 9 až 13 °C.

Severní Ameriku sevřel krutý mráz a sněhová bouře

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám