Hlavní obsah

Nejstaršímu lékaři na světě je 100 let, do důchodu se nechystá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neurolog Howard Tucker z Clevelandu v americkém Ohiu byl vloni v únoru Guinnessovou knihou rekordů vyhlášen nejstarším praktikujícím lékařem na světě. Tehdy mu bylo 98 let a 231 dní. Dnes už je mu 100 a s prací lékaře končit rozhodně nehodlá, sdělil agentuře United Press International.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Howard Tucker na archivním a aktuálním snímku

Článek

Tucker pracuje na klinice St. Vincent Charity Medical Center v Clevelandu na plný úvazek, jeho typický den trvá od devíti ráno do šesti odpoledne.

Velkou zkouškou pro něj byla koronavirová pandemie, neboť sám kvůli vysokému věku spadal do rizikové skupiny. Ani to ho však od práce neodradilo.

Nejdéle sloužící britský hasič zachraňoval životy půlstoletí

Muži
Foto: Guinnessova kniha rekordů

Howard Tucker společně se svou ženou Sarou na jejich svatbě v roce 1957.

„To, co dělám, miluju. Chodit do nemocnice a léčit své pacienty bylo něco, nad čím jsem se dlouho nerozmýšlel. Je mou povinností pečovat o své pacienty. Samozřejmě jsem učinil nezbytná opatření, abych se chránil, ale přesto jsem chodil každý den do práce,“ svěřil se Tucker.

A když krátce po oslavě svých stých narozenin sám covidem-19 onemocněl, prostřednictvím hovorů přes program Zoom alespoň vyučoval praktikanty.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

V době udělení rekordu za nejstaršího lékaře na světě mu bylo 98 let a 231 dní.

Stoletý neurolog, jehož devětaosmdesátiletá manželka je rovněž stále aktivní lékařkou, konkrétně v oboru psychoanalýza, se svým zaměstnáním ani ve vysokém věku končit neplánuje.

Před 60 lety odešel do důchodu, pak si to rozmyslel a pracuje dodnes

Koktejl

„Pane bože, jen to ne. Jsem přesvědčen, že odchod do důchodu je nepřítelem dlouhověkosti. Nad důchodem jsem nepřemýšlel ani v mládí. Když milujete, co děláte, a jste stále schopni to dělat, proč byste chtěli končit?“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám