Hlavní obsah

V Polsku chtějí bojkotovat koncerty Rogera Waterse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák, skladatel a hudebník Roger Waters, bývalý člen skupiny Pink Floyd, by měl 21. a 22. dubna příštího roku vystoupit v polském Krakově. Po jeho výrocích týkajících se války na Ukrajině se ale někteří fanoušci i veřejní činitelé v Polsku dožadují, aby byly jeho koncerty bojkotovány.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roger Waters vystoupí příští rok i v Praze.

Článek

Waters nedávno nazval amerického prezidenta Joea Bidena „válečným zločincem“ a napsal dopis Oleně Zelenské, v němž ji žádal, aby uplatnila vliv na svého manžela, ukrajinského prezidenta, a přiměla ho ukončit válku. Někteří fanoušci dokonce naznačují, že hudebník sympatizuje s Ruskem a Putinem.

Když se před několika dny ukázalo, že Waters má v plánu odehrát dva koncerty v Polsku, tamní fanoušci navrhli, aby byly akce bojkotovány. O případ se začal zajímat krakovský radní Łukasz Wantuch a apeloval na město, aby zablokovalo vystoupení hudebníka, který „otevřeně podporuje Putinovu politiku“.

Ukázalo se však, že to není tak jednoduché. „Zrušení dubnových koncertů by Krakov stálo hodně. Vypovězení smlouvy by mělo konkrétní důsledky. Na koncertech spolupracujeme s jednou z největších agentur na světě. Přiváží do Polska mezinárodní hvězdy, a to se netýká jednoho, ale minimálně několika koncertů a mnoha let. O oprávněnosti akce rozhodne pořadatel s přihlédnutím k řadě faktorů, včetně ochoty fanoušků zakoupit vstupenky,“ uvedla podle polských médií mluvčí Tauron Areny v Krakově, v níž se mají koncerty konat, Katarzyna Fierowicz-Razmus.

Reklama

Výběr článků

Načítám