Hlavní obsah

Tři oříšky pro Popelku letos na Nově, televize se o ně střídají

Aktualizováno

Filmovou pohádku Tři oříšky pro Popelku bude o letošních Vánocích vysílat televize Nova. Loni to byla Česká televize. O vysílání české pohádkové klasiky totiž každý podzim televize losují. Už deset let.

Foto: Nova

Lubuše Šafránková jako nezapomenutelná Popelka.

Článek

„Národní filmový archiv nabízí televizním vysílatelům stovky klasických českých filmů. Vždy jim během léta posíláme ceník na následující rok, aby znali stanovené ceny dopředu a mohli plánovat. O některé tituly je výrazně větší zájem, a proto zástupci jednotlivých televizí, včetně těch internetových, na podzim losují o pořadí, v jakém si je budou vybírat,“ uvedla pro Právo Jana Lohrová z Národního filmového archívu.

Anketa

Pouštíte si během Vánoc každý rok Tři oříšky pro Popelku?
Ano
89,6 %
Ne
10,4 %
Celkem hlasovalo 2610 čtenářů.

Kdo si vytáhne jedničku, má právo prvního výběru, letos to byla TV Nova. „Děláme to tak už asi deset let a osvědčilo se to. Národní filmový archiv se chová ke všem televizním vysílatelům a zájemcům o klasické české filmy transparentně a spravedlivě, proto se objevují ty nejžádanější filmy na různých televizích,“ dodala.

Foto: Filmové studio Barrandov

Tři oříšky pro Popelku

„Tři oříšky pro Popelku, vedle toho, že tato pohádková klasika je dlouhodobě v nabídce Voyo, letos TV Nova uvede na Štědrý večer. A ve svátečním schématu v české televizní premiéře uvedeme i jejich norský remake s názvem Tři přání pro Popelku,“ sdělil Právu Michal Prokeš z TV Nova.

ČT představila vánoční program. 24. prosince uvede Tajemství staré bambitky 2, na Nový rok nasadí Zátopka

Vánoce

Astrid S jako Popelka v norských Třech přáních pro Popelku

Natáčecí místa známých českých pohádek: kde se točily a kam se podíváte i dnes

Tipy na výlety

Může se vám hodit na Zboží.cz: Tři oříšky pro Popelku

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám