Hlavní obsah

ČT představila vánoční program. 24. prosince uvede Tajemství staré bambitky 2, na Nový rok nasadí Zátopka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká televize představila ve středu svůj vánoční program. Nebudou v něm chybět dvě (skoro) nové pohádky. Na Štědrý den nasadí Tajemství staré bambitky 2, na Boží hod pak Krakonošovo tajemství. Nový rok zahájí na ČT1 oceňovaný film Davida Ondříčka Zátopek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jakub Prachař bude v pohádce Krakonošovo tajemství znovu škodit. Na snímku s Davidem Švehlíkem a Petrem Bebjakem, režisérem vánoční pohádky.

Článek

Tradice vánočních pohádek zavedla ČT před 29 lety. „Je to skvělá tradice,“ uvedl ředitel ČT Petr Dvořák. Doplnil, že Vánoce budou takové „tajemné“. Obě pohádky totiž mají v názvu slovo tajemství.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Klus je další z tváří pohádky, kterou na Vánoce uvede ČT. Na snímku s Veronikou Khek Kubařovou

Na pohádku Tajemství staré bambitky 2 přišlo do kin více než půl miliónu diváků. Její uvedení v televizi tak sází na jistotu. Ten, kdo očekává, že bude i třetí díl, bude asi zklamaný. Na tiskovce uvedl, že do trojky již nepůjde.

Tajemství staré bambitky 2 Video: Bioscop

„Na Vánoce máme schopnost odpouštět si. Bylo by krásné, kdyby nám to zůstalo i po Vánocích,“ uvedl dále Klus. Komentoval tím písničku, kterou pro pohádku složil.

David Švehlík jako Krakonoš

ČT prozradila, že 25. prosince nasadí novinku, Krakonošovo tajemství. Krakonoše si zahraje David Švehlík, hlavní ženskou postavu pak Leona Skleničková. „Už po přečtení scénáře jsem byla nadšená. Bavilo mě, že je to dívka z hor, zahradnice, která miluje přírodu…“ podotkla.

Foto: Petr Hloušek, Právo

David Švehlík jako Krakonoš, Leona Skleničková a Jakub Prachař na tiskovce ČT

Režie pohádky se ujal Peter Bebjak. Obsadil do ní také Jakuba Prachaře. „Krakonoš je takové pozitivní prokletí naší rodiny… Zase budu škodit,“ prozradil k příběhu s tím, že dědeček mu pohádky moc nečetl.

David Švehlík zase prozradil, že doma také pohádky sledovali, ale tu nejoblíbenější nemá. Peter Bebjak následně doplnil, že Krakonoše - jako Slovák - považoval původně za dost nesympatickou postavu. Nechápal, proč ostatní tak hlídá… „My jsme do pohádky přidali lidskost,“ zmínil.

Pondělí 26. prosince: O vánoční hvězdě

Další pohádka, která si již svou premiéru odbyla a u diváků uspěla, bude v programu ČT ta s názvem O vánoční hvězdě. Uvede ji 26. prosince.

Foto: Česká televize

O vánoční hvězdě (Tereza Ramba a Vojtěch Kotek)

Silvestr s Karlem Gottem

Silvestrovský večer ČT věnuje pořadu Pocta Karlu Gottovi. Odvysílá záznam koncertu, během něhož se na podiu vystřídá čtyřicet zpěváků a zpěvaček.

Na tiskové konferenci také zaznělo, že na ČT1 letos nebude vánoční klasika, Popelka, tedy snímek Tři oříšky pro Popelku. „Budeme ji mít zase až příští rok,“ uvedl Milan Fridrich, šéf jejího programu.

Vedení ČT také potvrdilo, že koncem roku z úsporných důvodů skončí program ČT3. Posledním českým titulem, který uvede, bude legendární komedie Saturnin.

Na Nový rok Zátopek

Nový rok pak ČT1 v hlavním večerním čase uvede Zátopka. Film, který letos získal osm Českých lvů. Ucházel se, neúspěšně, i o amerického Oscara.

David Ondříček o filmu Zátopek a o jeho šancích v Českých lvech.Video: Novinky

„Chtěl jsem udělat Emila i Danu s lehkostí. V příběhu, který má humor i emoci. Věřím, že se to povedlo,“ shrnul režisér snímku David Ondříček.

Reklama

Výběr článků

Načítám