Hlavní obsah

Skončil Docent, nic nového nepřinesl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skončil poslední díl kriminální minisérie Docent, který po tři nedělní večery vysílala Česká televize. Scenáristé Josef Mareš a Jan Malinda tentokrát napsali fiktivní příběh, takovou odlehčenou kriminálku. Nic nového ale nepřinesli.

Foto: Česká televize

Ivan Trojan a Tereza Ramba v Docentovi

Článek

Minisérie sice byla odlehčená, v prvních dvou dílech ovšem také poněkud rozvleklá. Určitě by jí slušela kratší stopáž než hodina a půl, kterou každý díl měl. Až ten třetí, poslední, totiž byl akčnější.

Režisér režisérovi hercem

Režiséru Jiřímu Strachovi se do něj – kromě rozuzlení případu – povedlo mimo jiné vtěsnat vtípek, když svěřil malou roli svému kolegovi Filipu Renčovi. A vrátil mu tak malý rýpanec v podobě věty filmového produkčního, jenž policisty, které posílá za režisérem, varuje: „Na pana Renče opatrně, to víte, je to umělec…“

Foto: archív České televize

V nové minisérii Docent si Elizaveta Maximová (uprostřed) vyzkoušela roli burleskní tanečnice

Renč totiž Stracha také před časem obsadil do svého seriálu Hlava medúzy. Tam se o něj otřeli jeho protagonisté slovy, že je „fakt divné, že ještě točí“…

Ranaři i mozek? To funguje

V posledním díle Docenta tedy došlo k rozpletení a vyšetření případu sériového vraha. A to i přesto, že spolu kolegové kriminalisté nekomunikovali, některé jejich chování zavánělo amatérismem a vedlo k prozření, že nejen pistolníci a ranaři jsou potřební, ale je nezbytný i někdo, kdo má na věc jiný pohled. Tedy Ivan Trojan.

Foto: Česká televize

Režisér Jiří Strach při natáčení Docenta

Jeho ztvárnění docenta Stehlíka, který je z policejní akademie přeřazen na oddělení vražd, bylo výborné. Nezaostávali za ním ani jiní herci. Cholerického, ale nakonec férového plukovníka Šeru, jeho nadřízeného, hrál Ondřej Vetchý a Tereza Ramba ztvárnila další choleričku, policistku Fousovou.

Bude pokračování? Ano

Scenáristé nyní chystají pokračování. Natáčet by se mělo na podzim. Tam se možná dozvíme to, co zůstalo zatím nevyřčené.

Foto: Česká televize

Docent a Tereza Ramba, která hraje kapitánku Fousovou

Jestli Stehlík vyslyší nabídku zůstat na vraždách, či se vrátí na akademii, kdo je opravdovým otcem Fousové. Protože ministr vnitra Fous to prý není…

Anketa

Líbila se vám minisérie Docent?
Ano
79,4 %
Ne
12,5 %
Nesledoval/a jsem ji, ale podívám se na ni později
1,8 %
Nesledoval/a jsem ji
6,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 20407 čtenářů.

Tereza Ramba: Kvůli Docentovi jsem vyžvýkala asi tisíc balíčků melounových žvýkaček

Film

Jiří Strach: Přiznám se, že nejsem divák televizí

Film

Reklama

Související články

Josef Mareš: Má smysl dívat se do minulosti

Nejen za úspěšnými Případy 1. oddělení stojí jejich spoluscenárista Josef Mareš, bývalý šéf pražské kriminálky. Nyní je spolu s Janem Malindou podepsán pod...

Výběr článků

Načítám