Hlavní obsah

Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo se slavnými českými hlasy. Od Brzobohatého po Brousky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do českých kin za pár týdnů zamíří další novinka, která mnohé vrátí do dětství. Jmenuje se Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo. Světovou premiéru si odbyla na jaře na Filmovém festivalu v Cannes. České hlasy jí propůjčili slavní čeští herci a muzikanti.

Trailer k filmu Mikulášovy patálie: Jak to celé začaloVideo: Aerofilms

 
Článek

Film sleduje paralelně skopičiny malého rošťáka a životní osudy jeho tvůrců. V Česku je nadabovali mimo jiné herec a zpěvák Ondřej Gregor Brzobohatý (role kreslíře Jeana-Jacquese Sempého, Ondřej Brousek (propůjčil hlas Renému Goscinny, jehož vnučka se podílela na scénáři k filmu).

Foto: Aerofilms

Kdo by neznal Mikuláše a jeho trampoty?!

Jeho otec Otakar Brousek ml. namluvil do češtiny zase zoufalého fotografa z jednoho z nejznámějších Mikulášových příběhů.

Dále ve filmu uslyšíme mimo jiné Chantal Poullain v roli Mikulášovy babičky či Sabinu Laurinovou v roli milující maminky.

Foto: Aerofilms

Ondřej Brousek a Ondřej G. Brzobohatý

„Na filmu velice oceňuji, že zachovává původní Sempého animace, jako velkého fanouška animovaných filmů mě to velice těší,“ říká Ondřej Brzobohatý.

Anketa

Patřila Mikulášova dobrodružství i do vašeho dětství?
Ano
70,7 %
Ne
29,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 75 čtenářů.

Snímek se českým divákům premiérově představí na Festivalu francouzského filmu, kde jej osobně uvede režisérka snímku Amandine Fredon. Akce poběží od 24. do 30. listopadu.

Do široké distribuce pak snímek vstoupí 8. prosince pod hlavičkou distribuční společnosti Aerofilms.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina, Aerofilms

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám