Hlavní obsah

Kukačky se vrací. ČT spouští druhou sérii diváckého hitu, třetí tvůrci vyloučili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize brzy nasadí do vysílání další očekávanou novinku, pokračování seriálu Kukačky. První díl z druhé, třináctidílné série pustí divákům v pátek 20. ledna. „Jednička byla hodně o významu rodičovství. Dvojka je o významu soužití mezi rodinami,“ prozradil k ději pokračování režisér Biser Arichtev.

Trailer k seriálu KukačkyVideo: Česká televize

 
Článek

Seriál vrací na obrazovky oblíbené postavy v plném rozsahu, až na jednu výjimku, Jitku Čvančarovou.

„Kvůli zranění musela být během natáčení vyměněna. Jelikož už proces běžel, nedalo se přepsat scénář, musela nová herečka, Eva Hacurová, nastoupit už do roztočeného díla,“ uvedl k výměně jedné z důležitých rolí producent Filip Bobiňski.

Divácký hit

Další producent, Jan Lekeš, k pokračování uvedl, že jde o logický krok. V roce 2021, kdy se vysílala první řada, se na každý její díl dívalo průměrně 1,7 miliónu diváků. „To číslo je až neuvěřitelné… Diváci si postavy zamilovali podle mě i díky tomu, že se v seriálu sešlo hned několik věcí: silné téma, skvělá režie a skvělé herecké obsazení,“ shrnul.

Scenárista Jan Coufal k tomu podotkl, že v podobném duchu se odvíjí i druhá série: „Nešlo nám o dějové zvraty. Tady se tajemství bude týkat maminky Terezy (T. Kadlecovou hraje Marta Dancingerová). Diváci budou mimo jiné zjišťovat, proč kdysi od Terezy, od rodiny odešla.“

Foto: Česká televize

David Novotný a Sabina Remundová v seriálu Kukačky.

Postavu si zahraje Jana Kolesárová. Vedle ní se podle Jana Coufala mohou lidé těšit na postavy, které už znají z první série. „Důležité pro nás bylo prohloubit je emočně. Jejich prostřednictvím zjišťujeme, co jsou rodiče schopní pro děti obětovat, aby s nimi mohli být… Ta situace, výměna dětí, její následky, nemají jednoznačně dobré řešení, postavy se snaží jej najít,“ řekl Coufal.

Třetí řada nebude

Denisa Barešová k tomu doplnila, že zejména ona, její postava si projde peklem: „Moje postava to bude mít po porodu velmi složité.“ Na to, jak to vypadá, si drobet postěžoval i Michal Isteník (v seriálu David, viník výměn dětí - pozn. red.): „Základní téma mé postavy je míra zločinu i míra trestu. Z pohledu legislativy se při výměně dětí dopustil únosu. Musí s tím žít… V druhé sérii snad není postava, která by dala Davidovi do drž…“

Trailer Kukačky , 1. série

Třináct dílů druhé série vznikalo loni během letních měsíců. Tedy bylo to tak plánováno. Kvůli covidu, kterým onemocněl režisér, se poslední záběry dělaly ještě loni v říjnu. „Myslím si, že to není vidět. A zima byla hlavně Martě Dancingerové,“ podotkl Biser Arichtev.

Anketa

Kukačky trhaly divácké rekordy. Budete se dívat na druhou sérii?
Ano
97,7 %
Ne
2,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4177 čtenářů.

Tvůrci se vyjádřili také k možné třetí řadě. „Vždy sestavujeme seriál tak, aby dvířka pro pokračování byla. Ta jsme otevřeli teď, ve druhé sérii. V ní přichází to velké drama… Myslíme si, že příběh hezky uzavře. Třetí pokračování tedy nebude,“ shrnul Bobiňski.

Říkali jsme si, že by to mohl být hit, říká producent Kukaček. Představil druhou řadu

MFF KV

Režisér Biser Arichtev: Naše postavy jsou sympatičtí lidé

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: Kukačky 1. série

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám