Hlavní obsah

Blíží se seriál Oktopus: Miroslav Krobot bude řešit odložené případy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miroslav Krobot bude jako problémový policista vyšetřovat odložené případy v novém třináctidílném seriálu České televize Oktopus. Seriál byl sice představen jako novinka mezi podzimními premiérami, jeho první díl ale diváci na programu ČT 1 uvidí už na sklonku prázdnin a sice 28. srpna.

Foto: Česká televize

Oddělení Oktopus: Kryštof Hádek, Miroslav Krobot, Marika Šoposká a Zuzana Stivínová

Článek

Miroslav Krobot v tom nebude sám. Parťačku jeho postavy – kapitána Dítěte, poručici Markétu Fáberovou, ztvární Marika Šoposká. Velet jim v seriálu bude plukovník Alexej Schwarz v podání Kryštofa Hádka a laborantku forenzní expertízy a také exmanželku Dítěte, nadporučici Marii Dítětovou, bude hrát Zuzana Stivínová.

Oktopus je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S,“ kterou vymyslel kapitán Dítě. Kauzy, které bude oddělení řešit, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které konečně povedou k jejich vyřešení.

Foto: Česká televize

Herci s režisérem Janem Pachlem při natáčení.

Podtitul nového seriálu zní Nové oči vidí jinak. Mohou znamenat nový pohled na vyšetřování, ale také oči poručice Fáberové, která přijde jako posila do týmu. A stane se parťačkou Dítěte. Už spojení staršího kapitána s ambiciózní mladou kolegyní naznačuje, že to nebude jednoduché.

Marika Šoposká: Večery chci dát dětem, dokud o ně stojí

Styl

„Novým zrakem, který přijde na oddělení Oktopus, je Markéta Fáberová, která v uvozovkách vnikne do léta zavedeného pořádku kapitána Dítěte. Oba jsou v podstatě solitéři, ze začátku to mezi nimi velmi jiskří, každý má jiný pohled na to, jak by se případy měly vyšetřovat. Nicméně postupně si k sobě najdou cestu a zjistí, že ve dvou se to lépe táhne a že každý pohled na věc má určitý přínos, aby případ, který po léta nevyřešený ležel v šanonech, dotáhli do zdárného konce,“ řekl k tomu scenárista a režisér Jan Pachl.

Foto: Česká televize

Poručice Fáberová (Marika Šoposká) a kapitán Dítě (Miroslav Krobot).

Postava Miroslava Krobota je podle jeho slov „trošku problémový policista s neuspořádaným osobním životem. Rozvádí se, hraje karty, sází na koně a podobně. Na parťačku si podle mě zvyknout nechce, ale jinak to nejde.“

Jeho kapitán Dítě má kromě hazardu ještě libůstku, že za svými případy cestuje vlakem, protože předstírá, že neumí řídit auto.

Téma odložených případů

Kreativní producent Josef Viewegh vysvětlil, proč si s Janem Pachlem vybrali téma odložených případů: „V Čechách existuje oddělení Tempus, které je mnohem profesionálnější než to naše. Pustili jsme se do toho hlavně proto, že v klasické kriminálce nejprve sledujete zločin, ohledání, pitvu a než se tím prokoušete, je půl dílu pryč. Tady mají vyšetřovatelé všechno už ve spisu. Víc času jsme tak mohli věnovat osobní linii, atmosféře i vyšetřování.“

Je to podle něj trochu jiná detektivka: „Případy jsme si hodně vymýšleli, občas jsme se inspirovali nějakou zprávou. ale je to mnohem víc fikce, větší nadhled a troufám si říct, že i humor.“

Miroslav Krobot v netypické roli vyšetřovatele

Kultura

Nový seriál Oktopus: Hádek s Lábusem u chlebíčků. Krobot, Šoposká a nedořešené zločiny

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Česká televize

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám