Hlavní obsah

Nový seriál Oktopus: Hádek s Lábusem u chlebíčků. Krobot, Šoposká a nedořešené zločiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečným dnem v emauzském areálu se ozývají pokyny: ticho, kamera, jedeme… Napovídají, že jej obsadili filmaři. Natáčeli tu další záběry televizního seriálu Oktopus. Kolem budov tak procházejí Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek nebo Jiří Lábus. „Já jsem tu jen na skok,“ směje se posledně jmenovaný s tím, že dostal jen malou roli.

Miroslav Krobot v seriálu OktopusVideo: Novinky

 
Článek

Tvůrci zasadili jeden z dílů do lokality, kde běžně sídlí Institut plánování rozvoje hlavního města Prahy. Pro jejich potřeby se jeho budovy změnily v policejní pracoviště, kde nechybí dobře zásobené občerstvení.

Právě kolem něj se točí scéna, v nichž nechybí hlavní postavy Oktopusu: Miroslav Krobot, Marika Šoposká a Kryštof Hádek.

Hádek a Lábus u chlebíčků

Z průchodu se k nim v jedné ze scén právě blíží Jiří Lábus, televizní tchán Kryštofa Hádka, který mu chce pomoci s vyšetřováním jednoho případu. O což jeho televizní zeť – jinak nadřízený Krobota a Šoposké – rozhodně zájem nemá.

„Hraju takového kancelářského šotka, který zájem vyjíždět zrovna nemá,“ vysvětlil Novinkám Hádek.

Jiří Lábus v seriálu OktopusVideo: Novinky

Ve scéně, která se v ten den natáčela, se setkává s Jiřím Lábusem na volném prostranství. „Pojď, půjdeme raději na chlebíčky,“ láká ho do jedné z budov a směřuje ho k dobře vybavenému bufetu…

Kryštof Hádek v seriálu OktopusVideo: Novinky

Jiří Lábus později Novinkám prozradí, že desátý díl, v němž hraje, bude tak trochu o psech. A jeho postava je nejen televizním tchánem Kryštofa Hádka, ale taky velkým milovníkem psů. Právě oni mohou, ovšem nemusejí být klíčem k dávnému zločinu…

Natáčení na přeskáčku

A na co se mohou diváci těšit? Na kriminalistu, který není úplně typický policista a který nemá jednoduchý soukromý život, je taky dost sám.

„Jsem taková kontroverzní postava, která tohle oddělení dostala, protože nikdo nevěděl, co s ním. Dostane mladou kolegyni a skutečně řešíme případy, které jsou staré pět až patnáct let,“ řekl Novinkám Krobot alias kriminalista těsně před důchodem, jehož živí objasňování starých zločinů.

Herec zároveň pro Novinky přiznal, že detektivky jinak ani moc nemusí: „Když si můžu vybrat, pustím si béčkový fantasy seriál.“

Foto: Novinky

Miroslav Krobot v seriálu Oktopus

Marika Šoposká zase Novinkám prozradila, že v emauzském areálu se točily záběry do desátého dílu: „Jedeme na přeskáčku. Dílů bude celkem třináct.“

Obecně jde v seriálu podle ní o to, že se v každém dílu objeví nová stopa, která otevře starý případ, jejž se zatím nepodařilo objasnit.

Foto: Novinky

Zloději životůFoto: Novinky

Dojde-li v jejím případě na kriminálky, přiznává, že sama „je teď moc nakoukané nemá“: „Chystám se na Případy 1. oddělení… Ráda sleduju seriály na různých platformách. Vzhledem k malým dětem nemám čas v hlavní čas usednout k televizi a dívat se na ni. Když si ho najdu, zhlédnu pak několik dílů za sebou. Dám klidně tři čtyři, záleží na tom, jak je seriál dobrý a kdy musím druhý den vstávat.“

Velká produkce, spousta lokalit

Natáčení seriálu začalo v září. Než na přelomu zimy a jara skončí, projedou filmaři celou řadu lokalit napříč republikou. Patří k nim i prostory ČT, které se krátkodobě změnily na nemocnici.

Foto: Česká televize

Miroslav Krobot, Kryštof Hádek a Marika Šoposká (Oktopus)

Z hlediska produkce patří Oktopus k velkým projektům České televize, která za ním stojí. Diváci by měli první díl zhlédnout na podzim příštího roku. Autorem scénáře a režisérem je Jan Pachl. Ten v minulosti realizoval mimo jiné seriály Cirkus Bukowsky nebo Rapl.

Televizní seriál Oktopus

  • Útvar Oktopus alias Oddělení kontroly termínově ohrožených případů útvaru S, který se snaží došetřit nevyřešené případy, jimž se blíží po dvaceti letech promlčení.
  • Rozhodující slovo v něm má kapitán Dítě (Miroslav Krobot). Poněkud civilní policista, který do práce nejraději jezdí MHD. Aby svou práci stíhal líp, dostane posilu, mladou policistku Fáberovou (Marika Šoposká).
  • První klapka padla v září 2022.
  • Seriál patří k velkým projektům ČT. Záběry vznikají v desítkách lokací, obsazeno bude přes dvě stě herců.
  • Ústředními postavami jsou vedle Krobota a Šoposké ještě mimo jiné Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Sára Venclovská nebo Tomáš Bambušek.
  • Scenáristou a režisérem v jedné osobě je Jan Pachl. Se scénářem mu pomáhal i Josef Viewegh.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám