Hlavní obsah

Elán zahraje na počest Vaša Patejdla. Přidává dva koncerty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačilo dva a půl měsíce a jedna z nejpopulárnější československých hudebních skupin Elán vyprodala dvě největší haly v bývalém Československu. Zahraje v nich příští rok. A z úcty ke kamarádovi, zakladateli kapely Vašu Patejdlovi, jenž nedávno zemřel, přidá další dvě akce, pod názvem Pre Vaša.

Elán přidává koncertyVideo: Elán

 
Článek

Elán nejprve vystoupí v sobotu 21. září 2024 v O2 areně v Praze, o týden později 28. září 2024 koncert zopakuje i v TIPOS aréně – Zimním stadióně Ondreja Nepelu v Bratislavě.

„Děkujeme všem za projevenou soustrast a slova podpory s úmrtím našeho Vaša. S ním odešel kus Elánu, ale v Elánu s námi navždy zůstane i velký kus jeho výjimečné osobnosti. Co jsme Vašovi slíbili před smrtí, to i dodržíme, proto oznamujeme dva koncerty na jeho počest,“ říká zpěvák Jožo Ráž, který na koncertě zároveň oslaví své sedmdesáté narozeniny.

Původní plán byl takový, že to bude narozeninový koncert i pro stejně starého Vaša Patejdla.

EXKLUZIVNĚ. Poslední rozhovor Vaša Patejdla pro Elán: Člověk nemusí jezdit v limuzíně, aby žil

Kultura

„Vašo nám v posledních měsících říkával, že řádná oslava musí trvat minimálně dva dny a sedmdesátku člověk slaví jen jednou v životě. Takže oba přidané dny budeme hrát pro něj,“ doplňuje kytarista Jano Baláž s tím, že kapela neplánuje koncerty v dalších městech či hraní na festivalech: „Fanoušci nám píší, zda přijedeme do Brna, nebo Košic. My jim odpovídáme, že tentokrát musí oni za námi do Prahy nebo Bratislavy.“

Rocková podoba

Předprodej na přidaný koncert Pre Vaša v Praze fanoušci najdou na webu www.elan.cz, na Bratislavu pak na www.elan.sk. Na přidaných koncertech uvidí kapelu v čisté rockové podobě.

„Na pódiu se vrátí do období v osmdesátých letech. Tehdy hrála již bez dechů a věnovala se spíše rockovější muzice. Zazní i skladby z alb, kdy Vašo nebyl členem Elánu a věnoval se svojí sólové dráze,“ popisuje manažer Elánu Michal Čimera.

Zemřel Vašo Patejdl

Kultura

Osobnosti vzpomínají na Vaša Patejdla

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám