Hlavní obsah

Do Prahy přijedou Maroon 5, poprvé i Tenacious D

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na festival Prague Rock, který se odehraje na letišti v Letňanech v Praze, přijede jako hlavní hvězda americká skupina Maroon 5. Akce se uskuteční 21. června 2023 a vstupenky jsou již v prodeji. Jejich cena začíná na 1690 Kč. Poprvé do České republiky dorazí také kapela Tenacious D. Zahraje 4. června 2023 v pražském Foru Karlín a vstupenky už jsou také v prodeji. Jejich nejnižší cena je 1490 Kč.

Foto: Live Nation

Maroon 5 přijedou do Prahy příští rok v červnu.

Článek

Maroon 5 se řadí mezi nejvýznamnější kapely jednadvacátého století. Stylově se neuzavírají, čímž jsou nesmírně zajímaví. Na kontě mají tři ceny Grammy, prodali více než 90 milionů alb, 550 milionů singlů a zlaté a platinové desky získali ve více než pětatřiceti zemích. Jejich aktuální album vyšlo loni a jmenuje se Jordi.

Tenacious D tvoří komediální dvojice Kyle Gass a Jack Black. Aktuálně má za sebou vydání písní z rockového muzikálu Tommy od kapely The Who na podporu kampaně Everytown For Gun Safety, v Americe uvedla na trh vlastní tyčinky Fibre D’Lish a absolvovala řadu koncertů.

Její historie je jako vystřižená z rockové učebnice. Na televizní stanici HBO měla varietní seriál, který se vysílal v roce 1999 a upozornil na ni. Na podzim roku 2001 vydala debutové stejnojmenné album, které bylo později platinové. V roce 2006 uvedla celovečerní film Tenacious D in the Pick of Destiny a v roce 2012 získala nominaci na Grammy za nejlepší komediální album.

V roce 2013 založili Black a Gass hudební a komediální Festival Supreme v Los Angeles. O rok později získali cenu Grammy v kategorii Nejlepší metalový výkon za coververzi skladby The Last In Line od Ronnieho Jamese Dia. Jsou zkrátka kapelou, která hýří nápady a tím oslovila mnoho fanoušků po celém světě.

Reklama

Související témata:
Tenacious D

Výběr článků

Načítám