Hlavní obsah

Policie už vyslýchá muže, který měl napadnout dvě Ukrajinky v Plasích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté už znají totožnost řidiče octavie, který měl v neděli 13. srpna fyzicky napadl dvě ženy z Ukrajiny v Plasích na severním Plzeňsku. V současné době ho vyslýchají.

Foto: Novinky

Lilia K. skončila v nemocnici se zlomeninami v obličeji

Článek

„Probíhají úkony trestního řízení,“ uvedla ve středu odpoledne krajská policejní mluvčí Pavla Burešová. Žádné obvinění ale zatím podle ní nepadlo. Další informace k osobě podezřelého policie zatím neposkytla.

Jak Novinky informovaly, obě ženy ve věku 34 a 44 let, které s sebou měly malé děti, napadl řidič poté, co zjistil, že jsou Ukrajinky. Později se k němu přidali další dva muži, jejichž totožnost policie zatím nezná a pátrá po nich. Mladší z cizinek po útoku skončila v nemocnici se zlomeninami v obličeji.

„Šly jsme s dětmi na kolotoče. Pak jsme si sedly s Lily na obrubník a povídaly si. Zastavila u nás starší Škoda Octavia s přívěsným vozíkem a pán za volantem se ptal, jestli jsme z Ukrajiny. Pak poodjel pár metrů, nechal nastartované auto a vrátil se k nám,“ popisovala starší z Ukrajinek situaci, která předcházela samotnému napadení. Podle jejích slov jim muž začal nejprve sprostě nadávat a pak je napadl.

„Nejdříve jsem dostala tři rány pěstí do tváře. Potom mě začal tahat za vlasy, abych vstala. Vzápětí se vrhl na Lily,“ líčila 44letá Tetiana další sled událostí.

Jste z Ukrajiny? zeptal se řidič žen. Pak je zbil

Krimi

Sama využila chvíle, kdy útočník obrátil pozornost na její kamarádku. Rychle běžela k jeho autu a vyndala mu klíček ze zapalování, aby nemohl odjet.

„Chtěla jsem zavolat policii, když zezadu ke mně přistoupili nějací další dva muži, kteří mě praštili do zad a já upustila klíček na zem. Sebral ho pak ten první útočník, nasedl do auta a z místa ujel. To už k nám mířily dvě mladé holky s klukem a volaly policii se záchrankou, protože Lily ležela bezvládně na zemi a tekla jí krev z obličeje,“ dodala Tetiana.

Před tanečním klubem v Teplicích zemřel Ukrajinec. Snažil se uklidnit situaci

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám