Hlavní obsah

Na červenou v protisměru. Policie v Brně natočila jízdu dvojice na elektrokoloběžce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

S dopravními předpisy si nelámala hlavu dvojice jedoucí po Brně na elektrokoloběžce. Přímo před zraky policejní hlídky totiž projela křižovatku v centru města na červenou, a navíc ještě v protisměru. Za své počínání vyfasoval mladík za řídítky koloběžky přímo na místě tučnou pokutu.

Dvojice na elektrokoloběžce v BrněVideo: Policie ČR

 
Článek

„Někteří cyklisté ani jezdci na koloběžkách si s dopravními předpisy hlavu rozhodně nelámou. Policisté proto připomínají, že i oni musí striktně dodržovat pravidla silničního provozu, stejně jako řidiči automobilů,“ zdůraznil policejní mluvčí Petr Vala.

Upozornil, že i jezdci na koloběžkách musí respektovat dopravní značky a další silniční předpisy. Nesmí jezdit po chodníku. Pohybovat se mohou jen na silnici a po vyznačených stezkách. Jezdit smí jen po pravé straně komunikace a jednotlivě za sebou, nikoliv vedle sebe.

„Zapomenout nesmí ani na používání ochranné přilby, která je navíc do 18 let věku povinná. Ale i dospělým je nošení helmy silně doporučeno, a to v každém terénu i na cyklostezkách mimo silnice. Při pádu bez helmy totiž může dojít k vážnému zranění hlavy,“ vysvětlil mluvčí.

Samozřejmostí je podle něj i přísný zákaz jízdy na kole či koloběžce pod vlivem návykové látky. „Za porušení pravidel silničního provozu hrozí těmto řidičům stejné sankce jako ostatním šoférům motorových vozidel,“ dodal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Dvojice na elektrokoloběžce v Brně

Muž v Pardubicích vezl ve dvě ráno na elektrokoloběžce své pětileté dítě. Nadýchal 1,8 promile

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám