Hlavní obsah

Muž v Pardubicích vezl ve dvě ráno na elektrokoloběžce své pětileté dítě. Nadýchal 1,8 promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Hned několik prohřešků v dopravě při jedné jízdě na sdílené elektrokoloběžce nasekal 30letý muž, který v noci vezl své pětileté dítě ulicemi Pardubic. Potomek navíc neměl přilbu. Po zastavení strážníky otec nadýchal alkohol a odmítl říct, kdo se o dítě může postarat. Rozumnější byl po příjezdu sociální pracovnice.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O případu z víkendu v úterý informovala mluvčí strážníků Lucie Klementová. Muž vezl zhruba dvě hodiny po půlnoci své pětileté dítě na elektrokoloběžce.

„Tento rodič dokázal vytvořit hned několik prohřešků: jízda ve dvou, jízda bez povinné cyklistické přilby, kterou zákon ukládá osobám mladším 18 let, a jak se ukázalo i jízda pod vlivem alkoholu,“ uvedla mluvčí s tím, že opakovaná dechová zkouška u muže prokázala 1,8 promile alkoholu.

Vzhledem k pozitivní zkoušce na alkohol mělo následovat předání dítěte zodpovědnému příbuznému, muž ale odmítal se strážníky spolupracovat.

„Nechtěl strážníkům sdělit kontakt na rodinného příslušníka, který by se o malé dítě postaral. Až po příjezdu sociální pracovnice pochopil, že není cesty zpět. Uvedl kontakt na tetu, která se synovce ujala,“ zmínila Klementová s tím, že případ míří do správního řízení.

Zdrogovaný mladík v Plzni ujížděl policii na koloběžce

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám