Hlavní obsah

Muž si na Dalešické přehradě vyjel na pramici, na břehu se mu zatím potápělo auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen kousek nad hranicí vody nechal stát své auto u Dalešické přehrady muž, který si vyjel na přehradu na pramici. Jenže zapomněl, nebo možná nevěděl, že hladina vody na tomto vodním díle může v průběhu dne kolísat. Kvůli vzestupu hladiny se jeho ford začal pomalu potápět, naštěstí zrovna jela kolem hlídka policistů na lodi. Policisté zalarmovali hasiče, kteří auto vytáhli.

Foto: Policie ČR

Majitel Fordu Mondeo podcenil možný vzestup hladiny na přehradě.

Článek

Muž přijel po cestě, která je běžně používána pro příjezd k vodě a při spouštění rekreačních plavidel na vodu. Když odjížděl, jeho Ford Mondeo byl v bezpečí na břehu, ovšem pak vodní hladina na nádrži začala stoupat. Součástí vodního díla Dalešice a Mohelno je totiž přečerpávací elektrárna. Hladina přehrady tak kvůli tomu může stoupat a klesat.

„Naše policejní loď byla zrovna na hladině, když policisté dostali informaci, že se nedaleko potápí auto. Podařilo se nám zjistit majitele vozu a telefonicky jsme ho kontaktovali, současně jsme informovali hasiče, kteří auto z vody vytáhli,“ popsala akci policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté z obvodního oddělení v Hrotovicích jsou v sezoně na hladině přehrady takřka denně.

„Zaměřujeme se nejen na kontrolu plavidel, ale zajímá nás také všechno, co se děje v zátokách kolem přehrady. Tam se jiným způsobem nedostaneme a rekreanti a turisté na to často spoléhají. Občas zjistíme například nedovolené táboření, nedovolené vjezdy osobních automobilů nebo rozdělávání ohňů v lese nebo na okraji lesa. Především v době letního období by mohl požár, který by se vymknul kontrole, způsobit rozsáhlé škody a následky. Proto při řešení zjištěných přestupků postupujeme nekompromisně,“ vysvětlil policista Vladimír Doležal.

Rybář našel v Brněnské přehradě granát

Krimi

Reklama

Související témata:
Dalešická přehrada

Výběr článků

Načítám