Hlavní obsah

Jedenáctiletému klukovi slíbil rachejtle, pak ho zneužil. Do vězení půjde na dva roky

Blansko

Za žádnou cenu se nechtělo do vězení muži z Blanenska, který loni sexuálně zneužil teprve jedenáctiletého chlapce. Tomu za masáž, jež se rychle zvrhla v sexuální útok, slíbil tisíc korun, přičemž nabídku posléze modifikoval na obdarování zábavní pyrotechnikou. Mužovo odvolání ale v úterý smetl brněnský krajský soud a zvrhlík, který se marně bránil tím, že se musí starat o handicapovaného partnera, tak poputuje na dva roky za mříže.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž se podle obžaloby nejprve scházel s partou chlapců a jejich důvěru si kupoval pořizováním žvýkacího tabáku. Dýchánky, ke kterým docházelo dvakrát týdně, mu ale brzy přestaly stačit a začal toužit po intimnostech. Nakonec k nim při konverzaci přes chatovací aplikaci přemluvil teprve jedenáctiletého hocha. Ten s vidinou finanční odměny, která se posléze zhmotnila do podoby rachejtlí, se schůzkou souhlasil. Muž při setkání nahého hocha masíroval a posléze i sexuálně zneužil.

Řečí paragrafů se tím dopustil ohrožování výchovy dítěte, svádění k pohlavnímu styku a pohlavního zneužití. Okresní soud v Blansku za to muži vyměřil dvouletý trest vězení. Zvrhlík, který u soudu přiznal vinu, si ale představoval jen výchovný trest v podobě podmínky, a proto podal odvolání k brněnskému soudu.

„S výší trestu se neztotožňujeme. Nelíbí se nám, že soud odkazoval na starší klientovo odsouzení, přitom od roku 2011 se ničeho nedopustil. Soud staví do popředí generálně preventivní působení trestu, ovšem odbíhá od individuálního rozměru. Klient už roky žije v registrovaném partnerství a ano, sice se skutku dopustil, ale soud by měl lépe zhodnotit tyto rodinné poměry. Klientův partner má čtvrtý stupeň závislosti, v případě přímého výkonu trestu bude tedy ohrožen jeho život. Proto by měl soud uložit podmínku,“ rozhovořil se mužův obhájce.

Muž osahával v pražské tramvaji 14letou dívku. Policie hledá svědka

Krimi

Samotný obžalovaný dorazil do jednací síně právě i se svým partnerem, který podle všeho trpí vadou zraku a vzhledem k francouzským holím jej trápí i pohybové problémy. „Na ty osobní problémy bych upozornil,“ hlesl pak obžalovaný před soudem.

Jenže odvolací senát se soudcem zpravodajem Danem Krátkým se nenechal pohnout ke shovívavosti. „Nelze přehlédnout, že obžalovaný spáchal více trestných činů a hrozilo mu až osm let ve vězení. Za této situace není uložený trest nepřiměřeně přísným. Sice zde argumentuje tím, že žije s postiženým partnerem, ale přesto si tipoval a vyhledával nezletilé chlapce, a když byl některý ochoten s ním za úplatu jít, zneužil ho. Obžalovaný si měl být vědom, že za takové jednání může být a bude potrestán,“ zdůraznil Krátký.

Děti nelze svádět, obul se do soudu šéf žalobců

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám