Hlavní obsah

Bratr zatčeného Čermáka: Tomáše stáhl alkohol a lajky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holýšov

Odstřihl reálný svět i rodinu. Přestal pracovat, hodně pil a stal se loutkou českých dezinformátorů. Tak popisuje proměnu Tomáše Čermáka, kterého policie v úterý chytla na útěku v Polsku, jeho starší bratr Miroslav. „Je to strašně smutné. Kvůli pár lajkům na Facebooku všechny odřízl. Rodiče situaci velmi špatně zvládají,“ přiznal podnikatel Novinkám.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Čermák

Článek

Tomáše Čermáka z Holýšova na jižním Plzeňsku poslal soud za propagaci terorismu na 5,5 roku do vězení. Od konce srpna se vyhýbal vězení, byl na něj vydán mezinárodní zatykač. Dopadnout se ho podařilo až v úterý polské policii.

„Na spoustě věcech se s Tomášem neshodneme, ani rodiče, ti se hodně trápí. Když je opilý, chce pořád bojovat místo toho, aby řešil základní věci a normální život,“ zdůraznil Miroslav Čermák.

Podle něj má jeho bratr velké problémy s alkoholem, také je lehce ovlivnitelný. „Není zlý, ale velmi loajální. Lajky v zádech ho hnaly a myslel si, že je hrdina. Dezinformátor (Patrik) Tušl s ním hýbal jako s Hurvínkem. A místo Tušla měl v poslední době (Pavla) Zítka,“ upozornil.

Polská policie zadržela uprchlého Čermáka

Krimi

Doplnil, že potíže u Tomáše nastaly hlavně během covidu. Víc pil, začal vystupovat proti očkování a protiepidemickým opatřením.

„V hospodě třeba křičel na naše učitelky, že umřou na vakcínu. Snažil jsem se ho usměrnit. Žil bohužel v bublině svých pseudokamarádů,“ zalitoval Miroslav Čermák.

On i rodiče se snažili Tomášovi pomoct, když byl loni propuštěn z vazby. Soud mu uložil podmínku kvůli výrokům proti Ukrajincům.

„Našli jsme mu dobře placenou práci, aby mohl důstojně žít. On do ní ale nenastoupil. A zase začal s těmi svými aktivitami, což byl kámen úrazu,“ uzavřel Miroslav Čermák.

Vyneste ty parchanty za držku, vyzývá hledaný Čermák na videu z lesa

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám