Hlavní obsah

Vyneste ty parchanty za držku, vyzývá hledaný Čermák na videu z lesa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odsouzený Tomáš Čermák, který se vyhýbá vězení, zveřejnil na Facebooku provokativní video. Vyzývá v něm lidi, aby se postavili na odpor proti útlaku, a snaží se naznačit, že je v Rusku. Video komentoval na síti X i ministr vnitra Vít Rakušan, kterého Čermák v příspěvku hrubě uráží.

Ukázka z videa s hledaným Tomášem Čermákem, které se objevilo na facebookovém profilu jeho kamaráda Pavla ZítkaVideo: Facebook Pavla Zítka

 
Článek

Čermák si má za propagaci terorismu odpykat 5,5 roku. Podle verdiktu, proti němuž podal dovolání k Nejvyššímu soudu, podněcoval v době pandemie na sociální síti k útokům na politiky.

Videa, jež tehdy zveřejnil, se velmi podobala sobotnímu příspěvku, který umístil na Facebook jeho kamarád a dezinformátor Pavel Zítko.

„Chci, abyste věděli, že jsem naprosto v pořádku. Nebudu vám přesně říkat, na jakém místě jsem, ale třeba byste to poznali tady podle těch obrázků, co mám na sobě,“ říká Čermák.

Na hledaného Čermáka vydali mezinárodní zatykač. Doma měl plán cesty do Ruska

Krimi

Ukazuje přitom na ruskou vlajku se znakem, kterou drží v ruce, a také červené tričko s nápisem CCCP, srpem a kladivem. „Chtěl bych pozdravit pana Rakušana, toho debila,“ pustí se pak Čermák do ministra vnitra. „Neumíš ani zavírat, vole, pořádně do kriminálu, s těma tvýma poskokama,“ nadává ve videu 36letý muž z Holýšova na jižním Plzeňsku.

Ten měl do vězení nastoupit už koncem srpna. Soud na něj vydal mezinárodní zatykač, protože měl doma plán cesty do Ruska.

V téměř pětiminutovém příspěvku říká třeba, že všichni vlastizrádci budou potrestáni, a apeluje na „Čechoslováky“, aby „vynesli konečně ty parchanty za tu držku ven“. Děkuje také svým podporovatelům, kteří mu prý pomáhají finančně i morálně. A dodává, že za sebou má „nejslavnější a nejsilnější velmoc na světě“.

Zítko Novinkám řekl, že video s Čermákem, jehož označuje za svého spolubojovníka, rozhodně nenatočil. „Tomáš je pronásledovaná osoba a dostal trest za to, že se vyjádřil o covidové mafii, která tady zabíjela,“ řekl.

Policejní mluvčí Dagmar Brožová uvedla, že v souvislosti s pátráním po Čermákovi monitorují nejenom sociální sítě, ale i celý kyberprostor.

Na Čermákův příspěvek už reagoval ministr Rakušan. „Je pozoruhodné, že někdo, kdo si stěžuje na údajnou nesvobodu v Česku, spatřuje vzor v zemi, kde se válce nesmí říkat válka, kde kritizovat armádu je vlastizrada a nepohodlní lidé buď padají z oken, nebo s nimi padají letadla. Je jen otázka, jestli pár let v českém vězení nakonec není lepší varianta než doživotí v Putinově totalitě,“ napsal na sociální síť X.

Potvrzeno. Čermák půjde za propagaci terorismu do vězení na 5,5 roku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám