Hlavní obsah

Život v Leicesteru se znovu kompletně zastavil. Virus se městem žene jako lavina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leicester

Život v britském Leicesteru ve čtvrtek opět utlumila přísná karanténa. Úřady se tak snaží přibrzdit strmý nárůst počtu nakažených koronavirem, píše agentura DPA. Zatímco v ostatních částech země se přísná opatření rozvolňují, v Leicesteru jsou na dva týdny uzavřené školky, školy či obchody. Restaurace a hospody se ještě ani nestačily otevřít. V provozu zůstávají jen lékárny a supermarkety.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Leicester byla uvalena karanténaVideo: AP

 
Článek

Nové případy nákazy v Leicesteru tvořily podle ministra zdravotnictví Matta Hancocka v uplynulém týdnu deset procent všech případů nových infekcí v celé Velké Británii. Co za nárůstem počtu nakažených ve městě stojí, zatím není jasné.

Od březnového začátku epidemie bylo podle informací britské stanice BBC ve 300tisícovém městě zaznamenáno 3216 případů nákazy novým koronavirem. V týdnu od 11. do 24. června jich přibylo 944, přičemž stav 71 z nich vyžadoval hospitalizaci.

Johnson chce kvůli covidu bojovat s obezitou v Británii, začal u sebe

Koronavirus

„Doporučujeme lidem v Leicesteru, aby zůstali doma co nejdéle, a doporučujeme, aby podnikali jen nezbytně nutné cesty do Leicesteru, z něj a v rámci něj,“ uvedl už v pondělí večer v parlamentu Hancock. Podle jeho vyjádření se karanténní opatření mají týkat i některých obcí v okolí Leicesteru, například Birstallu či Oadby.¨

Foto: Phil Noble, Reuters

Desetina všech nových případů v Británii z uplynulého týdne připadá na Leicester. Virus se městem žene jako lavina.

Starostu Leicesteru v plánu vynechali

Postup britské vlády kritizoval starosta Leicesteru Peter Soulsby, který tvrdí, že nedostal k plánu na karanténu města žádné podrobnosti.

Anglie se mezitím chystá na sobotní znovuotevření hospod. Šéfka londýnské policie Cressida Dicková ve čtvrtek podle BBC oznámila, že policie bude v ulicích posílena. Manchesterská policie chystá „významnou operaci“ a speciální noční hlídky budou nasazeny také v Leedsu.

Noční můra epidemiologů. Na pláže rozpálené Británie jako by se přišli koupat všichni

Evropa

V sobotu mohou otevřít například také muzea a galerie, ale jejich velká většina podle BBC této možnosti hned nevyužije. Například londýnská Národní galerie se opět otevře návštěvníkům 8. července, galerie Barbican 13. července a Tate Gallery až 27. července.

Velká Británie má 313 483 potvrzených případů nákazy koronavirem, infekci podlehlo 43 906 nemocných.

Reklama

Výběr článků

Načítám