Hlavní obsah

Záchranáři ve speciálních oblecích odebrali vzorky seniorům v domovech, kde se objevila nákaza

Praha

Pražští záchranáři ve speciálních oblecích zasahovali ve čtvrtek v domovech důchodců, kde byla potvrzena nákaza koronavirem. Všem lidem po dohodě s hygieniky odebrali vzorky, které budou testovány na nemoc Covid-19.

Záchranáři odebírali vzorky seniorům na pražském ChodověVideo: Aktu.cz

 
Článek

Do domova důchodců na pražském Chodově odpoledne dorazily tři speciální sanitky pražských záchranářů, které jsou určeny na odběr vzorků.

„V Donovalské ulici preventivně odebereme asi 300 vzorků jak obyvatelům, tak zaměstnancům. Až po jejich vyhodnocení uvidíme, jak se bude postupovat dále. Zatím nebyl nikdo nikam převezen,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Sedmá oběť. V Hradci Králové zemřel 80letý pacient nakažený koronavirem

Koronavirus

Podle ní byl na místo vyslán také speciální tým, který byl vytvořen kvůli šíření koronaviru a jehož posádka využívá speciální protichemické obleky pro opakované použití, celoobličejovou masku a filtroventilační jednotku pro dýchání.

V domově důchodců na Chodově se nakazili koronavirem dva klienti. U dalších dvou panuje podezření na nákazu, test jednoho z nich byl negativní. Senioři byli převezeni do nemocnice. V domově na Chodově pobýval pětadevadesátiletý muž, který se stal první ze sedmi obětí koronaviru v Česku.

Podle Poštové proběhla ve čtvrtek stejná akce také v domově pro seniory v Praze-Michli, kde bylo odebráno 56 vzorků. V domově byla potvrzena nákaza koronavirem. Někteří senioři skončili v Nemocnici na Bulovce.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám