Hlavní obsah

Vězení v Chicagu se stalo epicentrem koronaviru. Nakazilo se v něm přes 300 lidí

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicagské vězení Cook County Jail je aktuálně považováno za nové epicentrum koronaviru v USA. Podle serveru Fox News se v něm nakazilo nejméně 238 vězňů a 115 členů personálu. Většina z 4500 trestanců však ještě nepodstoupila test, rozsah nákazy tak může být mnohem větší.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V chicagském vězení se nakazilo koronavirem přes 300 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Podle agentury EFE už dva z vězňů zemřeli. Kvůli tomu se v úterý před budovou shromáždilo asi sto demonstrantů, kteří tvrdili, že si koronavirus vyžádá i další oběti, pokud nebudou trestanci okamžitě propuštěni.

Po 23. březnu, kdy se nákaza koronavirem prokázala u prvních dvou vězňů, nechala instituce zřídit oddělené izolační cely a také karanténní zónu pro ty, kterým test na Covid-19 vyjde pozitivně. „Jsem si jistý, že to zvládneme,“ uvedl pro list New York Times šerif Thomas J. Dart. Doplnil, že věznice už propustila stovky trestanců, avšak jen ty, kteří nebyli odsouzeni za násilný čin. Nejméně 86 procent osazenstva ve věznici nadále zůstává.

V USA zemřelo za den na nákazu koronavirem 2108 lidí

Koronavirus

Ve středu bylo nejméně 17 vězňů hospitalizováno kvůli vážnému zdravotnímu stavu. Vedení věří, že jeden z trestanců Jeffrey Pendleton zemřel kvůli komplikacím způsobených koronavirem, ale po ohledání patolog oficiálně neuvedl přesnou příčinu úmrtí.

Kvůli zpomalení přenosu koronaviru propouštějí věznice po celé Americe tisíce vězňů. V nápravných zařízeních bylo podle serveru Fox News potvrzeno už nejméně 1324 případů nákazy a nejméně 32 úmrtí. Správy některých věznic ještě oficiální informace nevydaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám