Hlavní obsah

V Prešově ordinoval lékař s koronavirem. Nakazit mohl až 600 lidí

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V domově sociálních služeb v Prešově na východě Slovenska ordinoval minulý týden lékař, který měl nyní pozitivní test na nový koronavirus. Pozitivní test měla i jeho zdravotní sestra. Do kontaktu mohli oba přijít až se 600 lidmi.

Foto: TV Markíza

Klienti centra sociálních služeb.

Článek

Úřady zatím otestovaly pomocí PCR testů 63 zaměstnanců Centra sociálních služeb Vita Vitalis v Prešově a všechny byly negativní.

Zaměstnanci však nadále zůstávají v karanténě až do opakovaného testování, které se uskuteční příští týden.

Foto: TV Markíza

Centrum sociálních služeb Vita Vitalis v Prešově.

Mluvčí Prešovského kraje Daša Jeleňová televizi Markíza řekla, že v pátek odebrali hygienici vzorky také 112 klientům zařízení.

„Výsledky budou známé v sobotu. Momentálně je situace klidná. Zařízení se řídí krizovým plánem, dodržují se všechna protiepidemiologická nařízení,“ konstatovala mluvčí.

V centru platí karanténní režim s vyčleněnými červenými zónami a zákaz návštěv. Více se dezinfikuje a zaměstnanci obdrželi respirátory FFP3.

Zařízení poskytuje pobytové týdenní a celoroční sociální služby pro pacienty s Parkinsonovou nemocí, alzheimerem a demencí různého typu.

Reklama

Výběr článků

Načítám