Hlavní obsah

V pražské nemocnici, kde zemřel muž s koronavirem, je nakaženo 13 seniorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na oddělení následné péče v pražské Thomayerově nemocnice je nakaženo 13 seniorů. Jeden člověk tam ve středu zemřel. Na tomto oddělení se minulý týden prokázala nákaza u tří zdravotních sester.

Foto: Novinky

Pražská Thomayerova nemocnice

Článek

Pětasedmdesátiletý muž, který v Thomayerově nemocnici zemřel, měl pokročilé srdeční selhání a několik chronických nemocí. Měl také Parkinsonovu chorobu. V nemocnici byl od ledna.

Zemřel šestý pacient nakažený koronavirem

Koronavirus

Na základě toho byli v neděli otestování pacienti na oddělení následné péče. Bylo jich 29, testy byly negativní. Pak se ale testovalo znovu. „Z preventivních důvodů jsme nechali opět vyšetřit několik pacientů z tohoto oddělení, u kterých byly zjištěny zdravotní potíže. Bohužel následně se pozitivita na koronavirus prokázala u 13 z nich," sdělil ředitel nemocnice Zdeněk Beneš.

Lékař Martin Balík: Pokud se nám podaří nemocného zachránit, bude to velký úspěch

Koronavirus

Pacienti s pozitivním testem byli odděleni od ostatních a budou znovu testováni.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Nemocnice už dříve sdělila, že není jasné, odkud se sestry nakazily, nákazu ale přenesly mezi sebou. V nemocnici jsou i dvě nakažené sestry na plicním oddělení. Právě na toto oddělení byl přijat muž s podezřením na zápal plic, následně se u něj prokázal koronavirus. Jde o taxikáře, který je nyní ve vážném stavu napojen na mimotělní oběh a testuje se na něm lék remdesivir.

Reklama

Výběr článků

Načítám