Hlavní obsah

V italském městě zemřelo 146 lidí během týdne. Noviny musely přidat stránky pro smuteční oznámení

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bergamo, Itálie

Na Twitteru se objevilo video, kde obyvatel Bergama v Lombardii listuje místními novinami. Ty musely do tisku přidat deset stran do rubriky, kde se zobrazují smuteční oznámení. Dříve na tuto rubriku stačila pouze jedna strana.

Foto: Mapy.cz

Italské regiony Lombardie a Benátsko

Článek

V epidemií těžce zasažené Lombardii úřady staví před nemocnicemi stany a povolávají na pomoc studenty a lékaře v důchodu, ve zdravotnických zařízeních docházejí léky, chybí personál a nově také lůžka a další kapacity. Celá země je v karanténě a lidé umírají.

V Bergamu to bylo 146 lidí během týdne. Když to vidíte jako číslo, možná vám to tak nepřijde, ale když otevřete rubriku, kam v místních novinách dávají smuteční oznámení, dojde vám hrozivý rozsah, kterým epidemie koronaviru na Bergamo dopadla.

Prázdné italské ulice naplňuje zpěv z oken a balkonů

Koronavirus

Itálie je současnou epidemií nemoci Covid-19, která se do světa od konce minulého roku do světa šíří z Číny, postižena nejvíce v Evropě. V zemi se doposud objevilo přes 21 tisíc případů nemoci, které podlehlo přes 1400 osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám