Hlavní obsah

V Česku přibylo 2604 nakažených, výrazně méně než v pátek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku do sobotního podvečera přibylo 2604 potvrzených případů nákazy koronavirem. Proti předchozímu dni je to extrémní propad. V pátek ve stejnou dobu totiž bylo hlášeno 4525 potvrzených případů. Do půlnoci se obvykle počet případů zvýší o třetinu, v pátek to bylo téměř jednou tolik. Sobotní přírůstek infikovaných se do rekordních hodnost nedostane vzhledem k tomu, že lidé se přestali testovat.

Foto: Pardubice Univerzita, ČTK

Ilustrační foto

Článek

To, že lidé nechodí na testy, dokonce ani ti, kteří se objednali, avizoval v sobotu odpoledne tým chytré karantény. Vyzýval proto lidi, aby i přes nepřízeň počasí na testy chodili. Později na občany apeloval také premiér Andrej Babiš. Odběrová místa i laboratoře mají volnou kapacitu.

Noste pořádně roušky, choďte na testy a dodržujte opatření, apeloval Babiš na Čechy

Domácí

S nákazou Sars-CoV-2 momentálně bojuje 57 842 lidí. O 192 stoupl počet nakažených, kteří museli být hospitalizovaní, celkem je v nemocnicích 2085  infikovaných. Ve vážném stavu je 408 lidí, o čtyři méně než předchozí den. K sobotnímu podvečeru stoupl o 11 počet obětí na celkových 934 od počátku pandemie.

Prymula: Nárůst počtu nakažených je enormní, opatření se musí zpřísnit

Koronavirus

Nejhorší situace s počtem infikovaných stále panuje v Uherském Hradišti (542,09 na 100 tisíc obyvatel), Náchodě (522,93) a Příbrami (446,55).

Údaj o počtu testů, které laboratoře v sobotu zpracovaly, budou k dispozici až později. Zatím je k dispozici údaj za pátek, kdy se provedlo 26 713 testů, což je dosud nejvyšší hodnota. Pozitivních z nich bylo 8618, tedy téměř třetina, což jsou také rekordní hodnoty.

Reklama

Výběr článků

Načítám