Hlavní obsah

USA objednávají 100 tisíc vaků na mrtvoly

Novinky, jky

Americký Pentagon se chystá objednat 100 tisíc vaků na mrtvoly. Zakázku připravuje v době, kdy experti hovoří o tom, že si koronavirus vyžádá životy více než 200 tisíc Američanů. Informovala o tom agentura Bloomberg. Ve čtvrtek ráno hlásily Spojené státy 5110 obětí a přes 215 tisíc nakažených.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vysokozdvižný vozík v New Yorku nakládá tělo do chladírenského vozuVideo: AP

 
Článek

Zhruba 90 procent Spojených států již zaujalo bezpečnostní opatření v podobě zákazů volného vycházení a dalších restrikcí. Přípravy na zvýšený počet úmrtí jsou však namístě. Nemocnice začínají být zahlcené pacienty s novým koronavirem a márnice v New Yorku či Kalifornii už připouštějí, že nestíhají těla mrtvých „odbavovat”.

V minulých dnech se do světa dostaly záběry, jak vysokozdvižný vozík u nemocnice v Brooklynu vyzvedává mrtvá těla do nákladního chladicího vozu.

Jen samotný New York hlásí 1139 mrtvých a 47 439 potvrzených případů nákazy. Mnoha nemocnicím už došly vaky na mrtvé, a tak balí mrtvoly do prostěradel.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Podle zdrojů agentury Bloomberg by se objednávka Pentagonu měla týkat poměrně rozměrných zelených nylonových vaků v armádním stylu, které se běžně distribuují do válečných zón. Vaky podle všeho ještě nebyly objednány, ale podle důvěryhodného zdroje je tato objednávka na spadnutí. Vaky jsou potřeba i v rámci bezpečnostního plánu, který počítá s vytvořením alternativních márnic.

Poté, co se předpověď počtu amerických obětí dostala na 200 tisíc, americký prezident Donald Trump vzkázal, aby se země připravila na těžké časy, které před ní jsou: „Tohle budou bolestivé dva týdny. Naše síla bude testována, naše vytrvalost bude zkoušena.”

Foto: Profimedia.cz

V USA docházejí vaky na mrtvoly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám