Hlavní obsah

Tyrolsko je odstřiženo od okolního světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Stop, okamžitě zastavte. Věta, kterou si vyslechne od první minuty pátečního dne každý, kdo chce opustit rakouské Tyrolsko. Tato spolková země je až do 21. února odříznuta od okolního světa kvůli vysokému výskytu nákazy jihoafrickou mutací koronavirem, píše server Krone.at.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní kontroly v TyrolskuVideo: AP

 
Článek

Kdo chce spolkovou zemi opustit, musí předložit negativní test na koronavirus, který není starší 48 hodin. Výjimkou je pouze tranzit, negativní test musejí dokládat i pendleři, upozorňuje krone.at.

Kontroly na dálnicích, rychlostních silnicích, ve vlacích a na letištích bude zajišťovat kolem 1200 policistů. Vláda nechala na čtyři hraniční místa, a to ve Waidringu, Hochfilzenu, Pass Thurnu a v Pettneu, umístit mobilní testovací laboratoře. „Ti, kteří nemohou předložit aktuální výsledek testu, budou mít možnost se na těchto místech nechat otestovat předtím, než opustí Tyrolsko,“ řekl  Elmar Rizzoli, šéf týmu, který má na starosti záležitosti kolem koronaviru v Tyrolsku.

Samovýtěrové testy odhalily v Rakousku dvě stovky nakažených

Koronavirus

Testovaný musí počkat na výsledek před překročením hranice. Pokud je antigenní test pozitivní, provede se na místě PCR test. V tu chvíli ovšem dotyčný nemůže nikam cestovat a musí se odebrat do domácí karantény a tam počkat, dokud nebude k dispozici výsledek PCR testu. Pro ty, kteří nemají v Tyrolsku bydliště, bude ubytování zařízeno.

Testy nemusejí předkládat jen děti do 10 let a ti, kteří Tyrolskem jen projíždějí. Při tranzitu dostane dotyčný potvrzení o tranzitu, které se pak musí předložit při výjezdu. Z povinnosti předkládat test na koronavirus nejsou vyjmuti pendleři.

Nechceme vakcínu druhé kategorie, bouří se ve vídeňských nemocnicích

Koronavirus

Policie navíc žádá, aby lidé měli místo roušky respirátor FFP2, aby tímto způsobem ochránili policisty během kontrol.

Kurz chce v případě schválení vyrábět ruskou vakcínu v Rakousku

Evropa

Šéf státní policie Edelbert Kohler žádá v souvislosti s kontrolami obyvatele o součinnost. „Policie je opět konfrontována s novou velkou výzvou, kterou můžeme zvládnout pouze s podporou všech,“ uvedl a pokračoval: „Pomozte nám, a především sobě, zabránit zbytečným nepříjemnostem, dlouhým čekacím dobám, dopravním zácpám tím, že budete mít k dispozici test, který je zapotřebí při odjezdu z Tyrolska.“

Reklama

Výběr článků

Načítám