Hlavní obsah

Trumpův přítel zemřel na koronavirus

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Koronaviru podlehl v 78 letech realitní developer Stanley Chera. Republikánský dárce a muž, kterého současný prezident Donald Trump nazval „skvělým člověkem, který se mnou byl od samotného začátku“, uvedla CNN.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Zdravotní sestra z brooklynské nemocnice si nasazuje ochrannou roušku

Článek

Chera zaštítil prezidentskou kampaň Donalda Trumpa. Od roku 2016 do roku 2019 přispěl celkem 402 800 dolary (téměř 10 miliony korun). Loni v listopadu jej nazval svým „drahým přítelem“.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Realitní developer byl v nemocnici od 24. března, a právě o něm zřejmě hovořil Trump, když na konci měsíce mluvil do médií „o příteli, který upadl do kómatu při boji s koronavirem“.

Současný šéf Bílého domu později dodal, že s nemocí covid-19, kterou koronavirus způsobuje, bojuje hned několik jeho přátel. Řekl, že jsou „neuvěřitelně nemocní“.

Donald Trump přitom dlouho nepřikládal koronaviru velkou váhu. Ještě v lednu věřil informacím čínského prezidenta Si Ťin-pchinga více než informacím od vlastních zpravodajských služeb. Obrátil až ve chvíli, kdy v USA začal rapidně přibývat počet nakažených.

Ve Spojených státech je bilance koronaviru nejhorší na celém světě. Dosud zde bylo potvrzeno 560 433 případů nákazy, 22 115 lidí zemřelo a 32 634 se zotavilo. Jen samotný stát New York má více potvrzených případů než jakákoli jiná země na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám