Hlavní obsah

Studenti hlídají děti zdravotníků, rektor slzel dojetím

Právo, Petr Kozelka

O děti zdravotníků z brněnské Fakultní nemocnice se od pondělního rána starají studenti Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity. Zázemí našli v sousedním kampusu v učebnách lékařské fakulty. Kampus je kvůli přerušené výuce nyní prázdný. Nebývalá vlna solidarity studentů dohnala až k slzám rektora Masarykovy univerzity Martina Bareše.

Foto: MUNI

Hlídání dětí lékařů zajišťují studenti

Článek

Zatím fungují tři skupiny po deseti až 12 dětech, přičemž v každé jsou dva studenti. Děti jsou předškolního věku, budou si kreslit, hrát deskové hry, studenti pro ně budou vymýšlet aktivity přiměřené věku. Oběd dostanou z nemocniční kuchyně, svačiny mají s sebou od rodičů. Režim a počet dětských skupin se bude v příštích dnech přizpůsobovat potřebám a možnostem.

Stát poslal sociálním službám respirátory nejnižší třídy, před koronavirem neochrání

Koronavirus

Pomoc studentů je o to cennější, že Fakultní nemocnice je hlavním brněnským pracovištěm pro pacienty s koronavirem, navíc se vypořádává s následky pátečního kybernetického útoku. Zdravotníci mají své děti navíc jen pár kroků od svého pracoviště, kampus je totiž v bezprostředním sousedství nemocnice.

Foto: MUNI

Hlídání dětí lékařů zajišťují studenti

„Až mně vyhrkly slzy, když jsem viděl, jakou míru solidarity vyvolala výzva studentům a zaměstnancům, abychom pomáhali. Dobrovolnická aktivita se setkala s obrovským pozitivním dopadem do naší společnosti, naši studenti pomáhají na odběrových místech i s hlídáním dětí. Jsem hrdý a jsem za to velmi vděčný, slov už dále netřeba,“ prohlásil rektor Bareš s tím, že společnost se nesmí obestřít strachem.

Reklama

Výběr článků

Načítám