Hlavní obsah

Stevardi na výletní lodi Diamond Princess s jídlem servírovali i koronavirus

Posádka výletní lodi Diamond Princess, na kterou byla v únoru v Japonsku kvůli šíření koronaviru uvalena karanténa, nevědomky sloužila jako katalyzátor epidemie. Stevardi a stevardky se totiž sami nakazili, a spolu s jídlem tak roznášeli i koronavirus SARS-CoV-2. Ve čtvrtek o tom informoval server The Daily Mail.

Foto: Issei Kato, Reuters

K lodi Diamond Princess v Jokohamě přijel autobus, který má odvézt Američany.

Článek

Z 3700 lidí na palubě luxusní dovolenkové lodi Diamonds Princess se nakazilo na 700 pasažérů a členů posádky. Většina z nich až poté, co byla na loď kotvící u japonské Jokohamy 3. února uvalena karanténa trvající čtyři týdny. Osm lidí z lodi Diamond Princess nemoci Covid-19 podlehlo.

Jako by se mi otevíral každý pór na těle. Brit popsal svůj boj s koronavirem

Koronavirus

Podle analýzy amerického Střediska pro kontrolu nemocí (CDC), na niž se odkazuje Daily Mail, bylo možné nákaze velké části cestujících zabránit. Infikovaní členové posádky ale roznášeli jídlo a pití i poté, co byla na výletní loď uvalena karanténa.

Na výletní lodi u Japonska je koronavirem nakaženo 15 procent lidí

Svět

Poprvé byla horečka a příznaky nemoci u člena posádky zaznamenány 2. února, tedy den před uvalením karantény. Systematické měření teploty bylo ale na lodi zavedeno až o čtyři dny později. To vedlo k tomu, že se nakazilo dvacet členů posádky, přičemž patnáct z nich mělo na starosti přímo distribuci potravin.

Reklama

Výběr článků

Načítám