Hlavní obsah

Stačil jeden videohovor. Okamžitě vyrazte do nemocnice, řekli lékaři Johnsonovi

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Nepodceňujte svůj zdravotní stav a navštivte nemocnici, sdělili lékaři při videokonferenci britskému premiérovi Borisu Johnsonovi. U předsedy vlády nadále přetrvávají symptomy koronaviru. Od pondělního večera leží na jednotce intenzivní péče v londýnské nemocnici St. Thomas, uvedl Daily Mail.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Britský premiér Boris Johnson leží s koronavirem na jednotce intenzivní péče v londýnské nemocnici St. Thomas.

Článek

Na lékaře se Johnson obrátil v neděli, protože jeho zdravotní stav se začal zhoršovat. Během jednání vlády, kterého se na dálku účastnil, kašlal a chrchlal. Doktoři mu radili, že by nic neměl podcenit a měl by neprodleně vyrazit do nemocnice.

Johnsonův zdravotní stav se zhoršil, převezli ho na JIP

Koronavirus

„Jenže musíte vzít v potaz charakter premiéra. Nechtěl před ostatními vypadat jako slaboch,“ řekl Daily Mailu nejmenovaný zdroj z premiérova okolí.

Johnson nakonec radu lékařů uposlechl. Během nedělního televizního projevu britské královny Alžběty II. se premiér odebral do nemocnice. Ještě v pondělí ráno ministr pro výstavbu Robert Jenrick uklidňoval veřejnost, že Johnsonova hospitalizace je plánovaná a nejde o nic vážného.

Johnson dostal v londýnské nemocnici kyslíkovou léčbu

Koronavirus

Daily Mail ale upozornil, že už jen čas a způsob Johnsonovy návštěvy naznačil, že se nejednalo o úplně rutinní vyšetření.

Server také dodal, že Johnsona zradila právě jeho „buldočí“ povaha. „Symptomy přetrvávaly a jeho situace se rozhodně nelepšila. Přesto trval na tom, že bude dál pracovat,“ uvedl nejmenovaný vládní zdroj.

Britský premiér zůstane v nemocnici, jak dlouho bude potřeba

Koronavirus

Premiér prý si chtěl vzít příklad z ministra financí Matta Hancocka. Také on byl pozitivně testován na koronavirus. Daily Mail ale upozornil na několik odlišností mezi oběma politiky.

Hancock je čtyřicátník, téměř o 15 let mladší než Johnson. Navíc je štíhlý a v kondici, zatímco na Johnsonovi je vidět, že jeho fyzická kondice není nejlepší, což platilo už předtím, než byl pozitivně testován na koronavirus. Předseda vlády navíc trpí nadváhou.

Johnsonovi je 55 let. Jeho zdravotním stavem byli v minulých dnech znepokojeni i jeho poradci. List Guardian už minulý týden informoval, že premiér je nemocen vážněji, než si sám připouští a než přiznávají jeho spolupracovníci.

Foto: Boris Johnson, ČTK/AP

Britský premiér Boris Johnson na záběru z pátečního videa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám