Hlavní obsah

Johnson dostal v londýnské nemocnici kyslíkovou léčbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský premiér Boris Johnson, jenž je od neděle hospitalizován, dostal podle listu The Times ihned po převezení do nemocnice kyslíkovou léčbu. Ta se používá mimo jiné u pacientů plicními chorobami. Johnson zůstane navzdory původním zprávám v nemocnici „tak dlouho, jak to bude potřeba”, uvedl v pondělí list The Guardian s odvoláním na vyjádření kanceláře předsedy vlády.

Foto: Profimedia.cz

Boris Johnson na snímku z 22. března

Článek

Johnson byl podle informací britského Daily Mailu převezen do nemocnice St. Thomas nedaleko Downing Street poté, co ani po 10 dnech neodeznívaly příznaky nákazy koronavirem, která byla u pětapadesátiletého premiéra potvrzena 26. března.

Foto: Profimedia.cz

Nemocnice St. Thomas, kde má být premiér hospitalizován.

Také list The Daily Mail píše, u Johnsona byla nasazena kyslíková léčba, což by mohlo znamenat vážnější průběh onemocnění, než se zpočátku očekávalo. Takzvaná oxygenoterapie může být krátkodobě či dlouhodobě nařízena u pacientů s plicním onemocněním.

Jeho stav může být vážnější, než si připouští

Zdravotním stavem premiéra byli znepokojeni i jeho poradci, když slyšeli jak Johnson při konferenčních hovorech kašle a chrchlá. List Guardian dostal už minulý týden informaci, že je premiér nemocen vážněji, že si sám připouští a než přiznávají i jeho spolupracovníci.

Těhotná snoubenka britského premiéra onemocněla stejně jako on covidem-19

Evropa

Johnson si zřejmě nepomohl ani svým pracovním nasazením. Nyní se očekává, že ho ve funkci premiéra z titulu své funkce nahradí ministr zahraničí Dominic Raab.

Britský premiér zůstane v nemocnici, jak dlouho bude potřeba

Koronavirus

Přesný zdravotní stav britského premiéra však není znám. Podle Daily Mailu zjišťují lékaři Johnsonovi krevní obraz i hladinu kyslíku, a také mu provedli testy ledvin a jater, rentgen plic a EKG. Testy měly podle listu The Guardian vyloučit, že se u premiéra rozvíjí druhé stadium nemoci, které je nebezpečné, zejména pokud imunitní systém reaguje na infekci příliš silně.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám