Hlavní obsah

Rakousko od pátku znovu zavádí povinné roušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

V reakci na stoupající počty nakažených zavádí Rakousko od pátku opět povinnost ochrany v podobě roušek, oznámil v úterý kancléř Sebastian Kurz. Lidé se musí chránit rouškami v obchodech, bankách a na poštovních pobočkách. Země současně zpřísňuje kontroly na hranicích se Slovinskem a Maďarskem.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Sebastian Kurz

Článek

Dosud se povinnost roušek vztahovala pouze na cestování autobusy, vlaky, zdravotnická zařízení a na některé regiony, kde se objevila lokální ohniska nákazy. Od začátku července se v Rakousku denně nakazilo více než 100 lidí. V současné době je v Alpské republice infikováno celkem 1400 lidí. „Začíná to zase trochu vřít,“ řekl ministr zdravotnictví Rudolf Anschober (Zelení).

Povinnost nošení roušek má i symbolický význam, míní kancléř Kurz. „Čím více mizí z běžného života, tím více jsme bezstarostnější,“ řekl.

Pozor na pravidla nošení roušek v Chorvatsku, Rakousku i Itálii

Koronavirus

Současně se zpřísní kontroly na hranicích s Maďarskem a Slovinskem. Většina případů nákazy koronavirem je u cestujících, kteří se vracejí z balkánských zemí, prohlásil Kurz.

Od pátku bude lidem přijíždějícím z rizikových oblastí povolen vstup do Rakouska pouze s negativním testem na koronavirus. Ten přitom musí být vystaven certifikovanou laboratoří. Zesílen bude také karanténní dohled a veškeré kontroly na hranicích budou prováděny v součinnosti se zdravotnickými orgány.

Reklama

Výběr článků

Načítám