Hlavní obsah

PPF dodala bezplatně 5,1 milionu masek a 636 000 respirátorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera dodala české vládě během dvou týdnů z Číny 5,1 milionu chirurgických masek, 636 135 respirátorů a 30 000 testovacích sad. Ministerstvu vnitra zároveň poskytla 20 milionů Kč na nákup dalšího zdravotnického materiálu pro boj proti koronaviru.

Letadlo s rouškami z Číny

Článek

Veškeré náklady na pořízení materiálu a jeho přepravu na letiště v Šanghaji uhradily společnosti ze skupiny PPF.

"Všechen materiál je již reálně v České republice a je distribuován podle potřeb krizového štábu. Kromě přímého nákupu zdravotnického materiálu dala skupina PPF prostřednictvím své společnosti Home Credit China k dispozici ministerstvu vnitra také pronajaté dopravní kapacity a sklady v Šanghaji v celkové hodnotě pět milionů korun," uvedla PPF. Celkově tak skupina poskytla pomoc za 105 milionů korun.

Muž, který pro Česko nakupoval materiál v Číně: Jsme v tom společně

Koronavirus

PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, strojírenství, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. Působí ve více než dvou desítkách zemí v Evropě, Asii a Severní Americe.

Ke konci loňského června zaměstnávala celosvětově téměř 160 000 lidí, z toho zhruba 15 000 v Česku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám