Hlavní obsah

Ve Francii podlehlo koronaviru přes 6500 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koronavirus Sars-CoV-2 ničí Francii stále více. Za posledních 24 hodin zemřelo v zemi 588 pacientů, ovšem číslo není konečné. K tomu úřady oznámily rovněž dalších 532 úmrtí v léčebnách dlouhodobě nemocných či domovech seniorů od začátku epidemie, tyto údaje ale stále nejsou kompletní, píše agentura AFP. Celkem země galského kohouta hlásí 6507 obětí. Obrat k lepšímu možná nastal v Itálii. Úřady hlásí méně nakažených než v předchozím týdnu.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Pařížský Montmartre s bazilikou Sacre-Coeur. Běžne je místo plné lidí, nyní zcela vylidněné.

Článek

Ve Francii se nákaza koronavirem Sars-CoV-2 potvrdila již u 64 338 pacientů v nemocnicích. V pečovatelských zařízeních byl virus zjištěn nebo na něj panuje podezření u dalších téměř 18 tisíc lidí.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Od začátku epidemie zemřelo v domovech s pečovatelskou službou nejméně 1416 lidí. Dosud nahlásilo 66 procent domovů s pečovatelskou službou jeden nebo více případů nemoci Covid-19.

Z nákazy se zatím vyléčilo 14 008 lidí, o 1580 více než předchozí den.

Obrat v Itálii

Italští epidemiologové předpokládají, že jihoevropská země, která je co do počtu obětí koronaviru nejhůře zasaženým státem světa, už má vrchol pandemie za sebou. Počty nově nakažených a mrtvých by se nyní podle jejich předpokladů měly držet zhruba ve stejné výši a postupně začít klesat.

Nová bilance tomuto trendu odpovídá, protože nových obětí choroby Covid-19 je dnes jen o šest více než ve čtvrtek. Nově potvrzených případů nákazy je v pátek zhruba o 80 méně než předchozí den. Celkově se počty nově nakažených drží pod číslem 4800 denně už od pondělí.

V Itálii i v USA už dávají nemocným s Covid-19 plazmu vyléčených

Koronavirus

Situace se zvolna zlepšuje i v Lombardii, která je šířením koronaviru postižená nejvíce. Nyní tam ohlásili 351 úmrtí a 1455 nově prokázaných případů nákazy. O den dříve bylo mrtvých 367 a nakažených 1292.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dekontaminace italských hasičů po převozu pacienta nakaženého koronaviremVideo: Reuters

Výrazněji nyní stoupá i počet vyléčených, těch je nyní 19 758. Na jednotkách intenzivní péče je nyní 4068 lidí v kritickém stavu. Podporu dýchacích přístrojů potřebuje i množství zdravotníků, jichž se dosud nakazilo kolem 10 tisíc. Nejméně 120 lékařů a sester infekci podlehlo, uvedla agentura APA s odvoláním na profesní sdružení.

Reklama

Výběr článků

Načítám