Hlavní obsah

Nová polská ohniska plodí rekord

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím nejvyšší počet nových nakažených koronavirem od vypuknutí epidemie přibyl v Polsku v sobotu – 576. „Rekordní nárůst infikovaných způsobila nová ohniska, která vypukla hlavně v Slezskem a Lodžském vévodství,“ informoval v neděli portál wp.pl.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Automat na ochranné prostředky proti koronaviru ve Varšavě

Článek

Nejkritičtější situace je v dole Zofiówka, součásti státní Jastrzebské uhelné společnosti. V sobotu tam přibylo 364 nakažených a celkově se ve firmě infikovalo 2,8 tisíce lidí.

„Premiér Mateusz Morawiecki už před několika dny oznámil, že Polsko porazilo epidemii. Horníci uvěznění ve svých bytech a domech jen nevěřícně kroutí hlavou. Už 5200 z nich je nakažených koronavirem a další tisíce jsou zavřeny i s rodinami v karanténě a na hranici svých sil čekají na testy,“ napsal deník Fakt.

Poláci se během pandemie zamilovali do cyklistiky. Na nová kola musejí čekat v pořadníku

Koronavirus

Údaje z posledních dní naznačují, že epidemie v Polsku zatím neustupuje. Dohromady bylo v Polsku k pondělnímu ránu evidováno 26 780 nakažených, na sto tisíc obyvatel v zemi připadá 69 nakažených. S nemocí v zemi zemřelo už 1161 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám