Hlavní obsah

New York zdvojnásobí kapacitu testování, lidí v nemocnicích ubylo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americký stát New York zdvojnásobí kapacitu testů na koronavirus na 40 000 denně, vzorky budou nově sbírat i lékárny, řekl v sobotu na tiskové konferenci guvernér Andrew Cuomo. Ten zároveň oznámil, že počet hospitalizovaných s nemocí covid-19 klesl na 13 000, nejnižší úroveň za poslední tři týdny.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Jednadvacet dní pekla, a teď jsme tam, kde jsme byli před těmi 21 dny. Teď se budeme až obsedantně zaměřovat na testování," řekl Cuomo.

Zatímco v předchozích týdnech se testovali lidé, kteří vykazovali příznaky nemoci covid-19, nyní se budou plošně testovat zaměstnanci nemocnic a další, kteří pravidelně přicházejí do styku s lidmi, jako jsou například policisté, řidiči hromadné dopravy, prodavači nebo hasiči.

"Proč? Protože tihle lidé nesli hlavní břímě (pandemie) a pohybovali se během krize na veřejnosti," dodal guvernér.

Bezmoc, nebylo do čeho balit mrtvé, popsala Češka boj s covid-19 v USA

Koronavirus

Ve státě New York za poslední den zemřelo 437 nakažených, mírně více než předchozí den, kdy bylo úmrtí 422. Počet infikovaných v nemocnicích ale klesl na 13 000, což je na úroveň, na níž byla obsazenost nemocnic koronavirovými pacienty 1. dubna. Celkem hlásí New York téměř 17 000 obětí koronaviru.

"Všechna ta čísla říkají v zásadě totéž, že už jsme na cestě z vrcholu," řekl Cuomo.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám