Hlavní obsah

Na Chebsku počet nakažených stále roste, chce to cílený zásah, říká Dušek

Díky účinným opatřením se daří v Česku boj s koronavirem zvládat. Stále jsou však regiony, kde počet nakažených narůstá. Jedním z nich je i Chebsko, kde situace vyžaduje „cílený zásah“, jak ve středu na tiskové konferenci uvedl ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek.

Článek

„Budoucnost je v systému včasného záchytu změn,“ uvedl Dušek při prezentaci grafů, které ukazují vývoj nákazy v Česku. Jako příklad Dušek uvedl Chebsko. „To se dlouhodobě začíná pohybovat na nežádoucí křivce směrem nahoru. Změna ze včerejší půlnoci ukazuje nádech do prudkého růstu. Je to signál pro to, aby došlo k cílené akci a k cílenému zásahu,“ dodal.

Hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO) se domluvil s šéfem týmu Chytré karantény a náměstkem ministra zdravotnictví Romanem Prymulou na otestování všech zaměstnanců chebské nemocnice.

Studie kolektivní imunity: Protilátky na koronavirus nemá téměř nikdo

Koronavirus

Krajští hasiči také v příštích dnech kompletně vydezinfikují budovy nemocnice.

„Přijedou dva týmy a proběhne plošné testování téměř 500 zaměstnanců nemocnice plus jejich rodinných příslušníků. Chceme mít jistotu, že se nákaza nebude dále šířit,” uvedl Kubis. Dodal, že týmy přijedou ve středu. Spolu s rodinnými příslušníky by se tak mělo otestovat okolo tisícovky lidí.

Koronavirus v Česku ustupuje. Ve kterých okresech ale nakažených stále přibývá?

Koronavirus

Chebsko patří k nejvíce zasaženým oblastem v ČR. Nákaza se šíří především ve zdravotnických zařízeních, v chebské nemocnici a také v nemocnici v Mariánských Lázních. V úterý okres Cheb hlásil kumulativní počet 268 nakažených, za poslední den tam přibylo 19 pacientů.

Reklama

Výběr článků

Načítám