Hlavní obsah

Muž předvedl, co znamená bezpečný odstup v praxi

Novinky, nčs

Dodržujte na veřejnosti bezpečný odstup od ostatních lidí. To je jedno z doporučení během pandemie nového koronaviru. Kanaďan Daniel Rotsztain si vzal radu k srdci, vytvořil „stroj” na dodržování vzdálenosti a vyzkoušel ho v praxi torontských ulic.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Rotsztain na fotografii z roku 2014

Článek

Experiment, jenž se rozhodl Rotsztain vyzkoušet, není tak jednoduchý, jak by se molo na první pohled zdát. Základem bylo vyrobit zařízení, které zabrání muži dostat se k jiným lidem na vzdálenost menší než dva metry. K tomu využil Rotsztain staré trubky. Pak už se stačilo v polovině dubna vydat do centra největšího kanadského města.

Tam se ale ukázalo, že bude problém se na úzkých chodnících vůbec pohybovat. Projít zúženým průchodem se zařízením na dodržování vzdálenosti bylo dokonce nemožné.

Zvídavé pohledy ostatních mnohdy hraničily až s nelibostí, když Rotsztain několikrát trubkami narazil do kolemjdoucích a nebohého cyklistu málem srazil z kola.

Umělec tráví karanténu na netradičním, avšak vznešeném místě

Muži

„Město potřebuje uzavřít některé ulice pro automobily, abychom mohli všichni dodržovat bezpečnou vzdálenost,” říká s nadsázkou Kanaďan, jenž se živí jako kartograf, spisovatel, umělec a nyní už se popisuje také jako městský projektant.

Jeho nápady zatím ovšem vedení města nevyslyšelo a ulice zůstávají nadále průjezdné pro automobily. Místo toho starosta města navrhl vytvořit jednosměrné chodníky, aby se nepotkávali proti sobě jdoucí lidé.

V Kanadě bylo doposud novým koronavirem nakaženo přes 38 tisíc lidí, více než 1800 jich v souvislosti s nákazou zemřelo.

SPECIÁL: Historie největších pandemií

Speciály

Reklama

Výběr článků

Načítám