Hlavní obsah

Koronavirus má i šéf ÚZIS. Babiš měl při schůzce respirátor a do karantény nemusí

• Aktualizováno
Novinky, coe

Vedle hlavní hygieničky ČR Jarmily Rážové byl na koronavirus pozitivně testován také šéf Úřadu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek. Ve středu o tom informoval server Seznam Zprávy s odkazem na své zdroje. V České televizi to pak potvrdil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek

Článek

Sám Dušek pozitivní test serveru potvrdit nechtěl s tím, že svá osobní data s nikým nesdílí, není veřejná osoba a jeho zdravotní stav „nemusí nikoho zajímat”. Ministr Vojtěch byl sdílnější.

„Ano, tuto informaci mohu potvrdit,” řekl Vojtěch večer na dotaz České televize.

Kde všude byla Rážová v posledních dnech? I u Moravce

Domácí

Dušek se spolu s Rážovou zúčastnili úterního jednání na Úřadu vlády, na kterém byl také premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Vojtěch se rovněž nechal testovat na přítomnost koronaviru, test skončil s negativním výsledkem. „Nyní mě čeká desetidenní domácí karanténa,” uvedl následně na Twitteru.

Babiš do karantény nemusí. Od Rážové byl včera daleko a měl respirátor

Domácí

Narozdíl od Rážové, Duška a Vojtěcha do karantény nejde premiér. Podle Babiše mu ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová řekla, že na něj se žádná omezení vztahovat nebudou. „Já nosím téměř všude respirátor FFP2, v místnosti bylo větráno, byly tam vysoké stropy,” řekl Babiš agentuře ČTK.

„Pan premiér byl ve vzdálenosti větší než dva metry, měl nasazený respirátor,“ uvedl k rozhodnutí hygieniků večer ministr Vojtěch. „My jsme bezesporu byli v mnohem intenzivnějším kontaktu,” poznamenal.

Reklama

Výběr článků

Načítám