Hlavní obsah

Jeptišky se odreagovaly od šití roušek u basketbalu

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělsko je jednou z nejvíce zasažených zemí nemocí covid-19 v Evropě. Do boje s virem se zapojily i jeptišky z kláštera San Leandro. A to tak, že začaly šít roušky. Ale i řádové sestry se potřebují odreagovat, třeba u basketbalu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Španělské jeptišky hrají basketbal, aby se odreagovaly od šití roušekVideo: AP

 
Článek

Jeptišky z kláštera San Leandro ve španělské Seville před vypuknutím pandemie vyráběly sladké yemas, máslové sušenky plněné nugátovou směsí. Když Španělsko zasáhla pandemie koronaviru, řádové sestry rychle přeorientovaly své výrobní kapacity a začaly šít roušky.

VÝLETY Z KARANTÉNY: Prohlédněte si prostory Anežského kláštera s výstavou Krásné madony

Domácí

I od této záslužné činnosti je však potřeba si občas odpočinout a přijít na jiné myšlenky. Třeba při basketbalu. Klání, které je k vidění na videu, se uskutečnilo 13. dubna a jak je vidět, jeptišky si příliš s pravidly hlavu nelámou. Důležité je, že se baví. A nutno podotknout, že sestra v bílém rouchu má nesporný talent.

Domácké šití roušek v Česku inspirovalo Američany

Koronavirus

Odpočinek si řádové sestry zasloužily. Podle agentury AP už ušily přes pět tisíc roušek.

K pátku 17. dubna zemřelo v souvislosti s nemocí covid-19 ve Španělsku přes dvacet tisíc lidí a pozitivně testováno jich bylo více než 190 tisíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám