Hlavní obsah

Jednovaječná dvojčata zemřela na covid-19 tři dny po sobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Southampton

Dvě 37leté britské sestry, jednovaječná dvojčata Katy a Emma Davisová, podlehly v odstupu tří dnů koronaviru SARS-CoV-2. Katy, který pracovala jako dětská sestra, zemřela v southamptonské všeobecné nemocnici v úterý večer. Její sestra Emma podlehla nemoci ve stejné nemocnici v pátek ráno, uvedla stanice BBC.

Foto: The Sun/News Licensing, Profimedia.cz

Potlesk pro sestry před nemocnicí v Southamptonu

Článek

Jejich starší sestra Zoe uvedla, že Katy a Emma žily společně a měly i další zdravotní potíže a už nějakou dobu se necítily dobře. „Vždycky říkaly, že přišly na svět společně a chtěly by taky odejít spolu,“ dodala Zoe.

Zoe zmínila, že vždycky chtěly pracovat jako zdravotnice. „Jediné, co chtěly, bylo pomáhat dalším lidem. Už od chvíle, kdy byly malé, hrály si na doktorky a sestry pečujícící o své panenky. Pacientům, o které se staraly, dávaly všechno. Byly výjimečné.“

Katy pracovala v southamptonské dětské nemocnici, kde do roku 2013 působila i její sestra. Obě byly na oddělení, kde se prováděly operace tlustého střeva a konečníku.

Podle seznamu britského odborného měsíčníku Nursing Times podlehlo v Británii nemoci covid-19 už 50 sester.

Reklama

Výběr článků

Načítám